nlc.hu
Egészség

Elgázolták, túlsúlya mentette meg

80-nal száguldó autó gázolta el Jánost, a túlsúlya miatt élte túl

Áldásosnak bizonyult, hogy a baleset idején 100 kiló fölött járt.
gázolás,

Mostanra épült fel Pap János, aki pár éve egy autóbaleset szemtanúja volt Kaszaper közelében, és megállt, hogy segítsen. A teherautójával lehúzódott, amikor látta, hogy egy személyautó az árokba fordult. Leparkolt az út szélén, majd átment a másik oldalra, a balesetes autóhoz. Ekkor azonban elgázolta egy 80-nal száguldó Opel – írja a Blikk. János 25 métert repült, az ütközés ereje pedig gyakorlatilag szétroncsolta a teljes jobb oldalát. Az összes bordája eltörött, több közülük átszúrta a tüdejét, leszakadt a rekeszizma, valamint agyödémája lett.

A csodának köszönheti, hogy túlélte a balesetet, valamint annak, hogy akkoriban nem volt kifejezetten vékony alkat. „Száz kiló körül voltam, és mint kiderült, ez mentett meg. Az orvosom azt mondta, ha vékonyabb testalkatú vagyok, nem élem túl: úgy járok, mint a szélvédőn szétkenődő légy” – mesélte a bulvárlapnak.

Heteket töltött az intenzíven, egy hónap után tudták csak átszállítani egy másik kórházba, ahol folytatódhatott a kezelése. Hihetetlen akarattal tudott visszakapaszkodni az életbe. Alkalmassági vizsgát kellett tennie, hogy visszatérhessen a teherautóra, ám most már újra vezet, bár a jobb keze nem működik százszázalékosan.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top