nlc.hu
Egészség

12 étel a hajhullás ellen

Ezeket az ételeket fogyaszd őszi hajhullás ellen!

Nemcsak finomak, de csodálatos hajkoronával ajándékoznak meg minket ezek az ételek. Ha te is az őszi hajhullás áldozata vagy, akkor vesd be őket!
Hajhullás

A genetika, az életkor, a stressz és az étrend néhány olyan tényező, amely meghatározza a haj növekedését. Szerencsére vannak olyan táplálékok, melyek serkentik a hajnövekedést, egészségesebbé teszik a hajszálakat.

A sovány fehérje, a sok keresztesvirágú zöldséget tartalmazó növényi alapú táplálék (brokkoli, kelbimbó), valamint a diófélékben és az avokádóban lévő egészséges zsírok minden szerv egészségét fenntartják, beleértve a hajat, a bőrt és a körmöket is. Ezekre a tápanyagokra összpontosítva kontroll alatt tarthatjuk a gyulladáskeltő hormonokat, például a kortizolt, optimalizálva a teljes test egészségét.

Melyek a legjobb tápanyagok az egészséges hajért?

Keressünk olyan ételeket, amelyek gazdagok zsírban oldódó vitaminokban, B-komplex vitaminokban, omega-3 zsírsavakban és vasban a haj egészségének megőrzése érdekében. A Dermatology and Therapy folyóiratban közzétett tanulmányok szerint ezeknek a tápanyagoknak az étrendbe való beépítése bizonyos esetekben javíthatja a hajhullás tüneteit. A fehérjék, ásványi anyagok, zsírsavak és vitaminok hiánya hajhulláshoz vezethet ugyanis, de további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy megértsük az étrend és a hajhullás közötti pontos összefüggést. Persze a pirula vagy a porállagú hajnövesztő kiegészítők is segíthetnek, de a legjobb, ha élelmiszer formájában visszük be ezeket az esszenciális vitaminokat, nyomelemeket.

lazac
Megnézem
Összes kép (12)

(via)

Nyitókép: Depositphotos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top