nlc.hu
Egészség

Evőpálcika fúródott a koponyájába

Fejfájásra panaszkodott, kiderült, hogy evőpálcika fúródott a koponyájába

A vietnámi férfi nem emlékezett, hogyan került a koponyájába a törött evőpálcika.

Egy vietnámi férfi az elmúlt öt hónapban súlyos fejfájástól, sőt látásvesztéstől szenvedett, illetve az orrából is folyamatosan váladék távozott. A közelmúltban az állapota annyira rosszra fordult, hogy kórházba szállították. A kivizsgálás során CT-vizsgálatot is végeztek rajta, mely kimutatta, hogy két idegen tárgy van az orrában, melyek egészen az agyáig felnyúlnak. Végül kiderült, hogy a tárgyak egy törött evőpálcika darabjai.

Koponya CT

A férfiról készült CT-felvételek

Arra a kérdésre, hogy az evőpálcikák hogyan kerülhettek a koponyájába, a 35 éves páciens kezdetben nem tudott válaszolni, később azonban eszébe jutott, hogy öt hónappal korábban egy éjszakai italozás során verekedésbe keveredett és a sürgősségi osztályon kötött ki. Akkor azonban csak a sebeit látták el, majd hazaküldték, alaposabban nem vizsgálták meg. Feltételezhetően azonban a verekedés során dughatta fel az evőpálcikát az orrába az ellenfele, azonban ő maga olyan mértékben ittas volt, hogy erre nem emlékezett. 

Az összes lehetőség mérlegelése után az orvosi csapat úgy döntött, hogy endoszkópos műtéttel távolítják el a férfi orrából a törött evőpálcikát, mag mikrosebészeti eljárással zárják le a sérülést.

A beavatkozás sikeres volt, a férfit azóta már ki is engedték a kórházból.

via

Ezt olvastad már?

Hogyan kell pálcikával enni?

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top