nlc.hu
Egészség

Még élt a halottnak nyilvánított beteg

Megmozdult a zsákban a halottnak nyilvánított idős nő a krematóriumban, eljárást indított a kórház

Egy 90 éves asszony tért vissza a halálból.
halott

Az orvosok halottnak nyilvánítottak egy 90 éves brazil nőt, ám órákkal később azt vették észre, hogy még lélegzik a hullazsákban. A még élő Norma Silveira da Silvára egy rémült krematóriumi dolgozó bukkant rá. Az asszony bőre még mindig meleg volt, és nehezen kapott levegőt.

November 25-én este 23:40-kor a Sao Jose-i regionális kórházban nyilvánították halottnak. Miután felfedezték, hogy még él, visszaszállították a kórházba, azonban órákkal később meghalt.

A rendőrség nyomoz az ügyben; azt vizsgálja a hatóság és a kórház, hogyan történhetett ez a hatalmas orvosi műhiba. Sőt a brazil Orvosetikai és Halálügyi Bizottság is teljes körű vizsgálatot rendelt el.

Norma családja most azt tervezi, hogy bepereli a kórházat.

„Szombat délután még bent voltam nála, kinyitotta a szemét és látta, hogy ott vagyok” – mesélte a gondozója, Jessica. Nem sokkal később azonban Normát halottnak nyilvánították, a halotti anyakönyvi kivonatán fertőzés szerepelt, mint a halál oka. Jessica azt állítja, hogy a holttestet a kórházból a krematóriumba küldték, mielőtt a családtagok láthatták volna. Szerencsére egy éber krematóriumi dolgozó észrevette, hogy Norma még mindig életben van. „Amikor kinyitotta a zsákot, látta, hogy az asszony még lélegzik. De mivel nem volt eszméleténél, nem tudott segítséget kérni” – mondta Norma gondozója.

Az idős asszony este 23:40-től hajnali fél kettőig volt a zsákban. Egyelőre nem tudni, hogy ez káros hatással volt-e az egészségére, vagy esetleg szerepet játszott-e a későbbi halálában.

Norma második halotti bizonyítványán már „szeptikus sokk” szerepel a halál okaként. Az idős asszonyt november 27-én hamvasztották el.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top