nlc.hu
Egészség

Hosszabb élettartamot ígér kutyáknak egy új gyógyszer

Meghosszabbíthatja a kutyák élettartamát egy új gyógyszer

Egy amerikai cég mindent megtesz azért, hogy négylábú kedvenceink ezentúl több időt, akár plusz éveket tölthessenek velünk. Nem lenne rossz, igaz?

A Loyal állatgyógyászati ​​cég bejelentette, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) elfogadta egy olyan gyógyszer kifejlesztését, amely meghosszabbíthatja a nagyméretű kutyafajták élettartamát.

Celia Halioua, a Loyal alapítója és vezérigazgatója egy blogbejegyzésében azt írta, hogy a cég kiérdemelte a gyógyszer FDA általi elfogadását. „Elvégeztük a LOY-001, vagyis nagy testű kutyák élettartamának meghosszabbítására vonatkozó feltételes engedélyezési kérelmünk műszaki hatékonysági részét.”

A legtöbb óriás termetű négylábú nagyon rövid élettartamú – körülbelül 9 év egy német dog, és mindössze 6-7 év egy ír farkaskutya esetében –, aminek az American Kennel Club szerint az az oka, hogy gyorsabban öregszenek, így az életkori sajátosságok és a rák miatt hamarabb pusztulnak el ezek a fajták, mint kisebb társaik.

Halioua bejegyzése szerint a nagy testű kutyák esetében magas a sejtnövekedést elősegítő hormon szintje. Bár ez hozzájárul ahhoz, hogy olyan ölelni való óriások legyenek, sajnos felgyorsítja az öregedésüket is. A LOY-001 azonban célzottan csökkenti ennek a szintjét, meghosszabbítva az egészséges élettartamot.

A gyógyszer első körben injekciós formában készül, amelyet az állatorvos három-hat havonta adna be az állatoknak, mellette azonban a cég tablettával is kísérletezik. És hogy mikor kerül forgalomba a bölcsek köve? Nyilván az FDA jóváhagyásától függ, de a feltalálók reményteliek, hogy akár már 2026-tól elérhető lesz a gazdik számára.

Ez is érdekelhet Kislány kutyával pózol Megnézem

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top