nlc.hu
Egészség

Megmentette anyukáját a 6 éves kislány

6 éves kislány mentette meg az agyvérzést kapott anyukáját

A nő vezetés közben kapott agyvérzést, 6 éves kislánya tudta mit kell tennie.

Hősként ünneplik a 6 éves Bryanna Cookot, aki nem veszítette el lélekjelenlétét, amikor édesanyja félreállt az egyik néptelen országúton Mississippiben és a kormányra borult. „Féltem, ezért felhívtam a nagymamámat, mert az anyukám nem ébredt fel” – mesélte később a kislány.

két mentőautó

Nehezen találtak rá az autóra (Illusztráció: Pexels.com)

A nagyi persze nem tudott mit tenni, ezért azt tanácsolta Bryannának, hogy hívja a 911-es segélyhívó számot. A diszpécser rögtön átlátta, hogy milyen súlyos a helyzet, ezért, miközben a kislánnyal próbálta megfejteni, hol is vannak pontosan, tárcsázták a nagymamát is, aki nagyjából tudta, merre járhat a lánya és az unokája.

Végül két óra kellett, hogy a mentők megtalálják a kocsit az út szélén, Bryanna végig követte az utasításokat és nem esett pánikba. Őt a nagymamájához vitték, míg az agyvérzésen átesett édesanyját a tupelói North Mississippi Medical Centerbe szállították.

Édesanyja még a kórházban van, de már jobb állapotban, Bryanna hősiességét pedig az iskolájában is ünneplik – írja a Mirror.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top