nlc.hu
Életmód
Zimankóból a nyárba

Zimankóból a nyárba

Úgy érzed, hogy képtelen vagy az új évet teljes erõbedobással kezdeni? Itt az ideje, hogy valóra váltsd álmaid utazását! Napfényes, pénztárcabarát helyeket ajánlunk, hogy erõt meríts az elõtted álló feladatokhoz.





Kultúrarajongóknak: városlátogatás Tunéziában

Tunéziába akár egy hosszú hétvégére is elruccanhatsz, mert mindössze két órát kell utaznod ahhoz, hogy a zúzmarás tél után a pálmafák alatt ejtőzhess. Az átlaghőmérséklet októbertől májusig 12-28 fok között mozog, és dél felé haladva egyre melegebbé válik az éghajlat. Télen leginkább a déli területek alkalmasak tengerparti fürdőzésre, például Djerba-szigete.

• Aktív kikapcsolódást kínálnak a tengerparti városok. Nézd meg Tunisz történelmi városrészét, Dougga színházát, a colosseumáról híres El-Jemet, vagy Tozeurt, a legrégebbi tunéziai települést. 

• Ha szívesen kalandoznál a sivatagban, vegyél részt egy izgalmas, kétnapos Szahara-túrán, amely során bepillanthatsz a berber őslakosok földalatti lakásaiba, megpihenhetsz az oázisokban, vagy tevegelhetsz a homokdűnék között.


Vízimádóknak: holt-tengeri lebegés Jordániában

Szívesen lubickolnál a balzsamos tengerben? Válaszd Jordániát! Az ország csodálatos látnivalói a múltba kalauzolnak, míg a testet-lelket felüdítő holt-tengeri lebegés képes elfeledtetni az itthoni zimankót.

• A Föld legmélyebb pontján elhelyezkedő, magas sótartalmú Holt-tenger 25-féle ásványi anyagot tartalmaz, melyek kiváló hatással vannak a bőrbetegségekre és segítik a szervezet regenerálódását. A bróm nyugtatóan hat az idegekre, a jód jót tesz a mirigyeknek, a magnézium bőrtápláló hatású. A tenger fekete iszapja hatékonyan alkalmazható bőrregeneráló kozmetikai pakolásként, de az ízületi és reumatikus bántalmak is hatékonyan kezelhetők vele.

• Tüdődet felfrissítheted a környező sivatag rendkívül tiszta levegőjével, és kedvedre napfürdőzhetsz, mert a tenger fölötti vastag légréteg megszűri az erős UV-sugárzást.

• Mártózz meg a Vörös-tengerhez tartozó Aqabai-öböl kristálytiszta vizében, ahol a búvárkodás mellett a vízisízést, vagy a szörfözést is kipróbálhatod!


További utazási tippekért kattints a Wellness magazin honlapjára»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top