Életmód

Szívbarát Flora

Szívbarát Flora margarin





A szívbarát Flora margarin hosszú évek óta kedvelt és elengedhetetlen számtalan magyar háztartás étkezéseiben. Nem csoda: hiszen amellett, hogy ízében, állagában bármely más margarinféleséggel felveszi a versenyt, különleges összetételének köszönhetően egyúttal szívünk egészségét is védi.
A Flora margarin gazdag többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Ezek az úgynevezett esszenciális zsírsavak csökkentik a vér koleszterintartalmát, ezáltal óvják szív-és érrendszerünket. A Flora margarin összetevői között a szívbarát összetétel mellett megtaláljuk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen B-vitaminokat is: így a B6, a B12 vitamint és a Folsavat. Ezek a vitaminok számos élettani folyamatban főszerepet játszanak: így például a vérképződésben és bizonyos anyagcsere-folyamatokban. A folsavnak nagy szerepe van az érfalak épségének megőrzésében, és mivel az egészséges érfalon kevésbé rakódik le a koleszterin, óv az érszűkület és a későbbi infarktus kialakulásának veszélyétől. Fontos szerepe van a vérképződésben is – hiánya vérszegénységet és fáradékonyságot is okozhat.


Szívbarát Flora majonéz





A Flora szívbarát majonéz a Flora margarinhoz hasonlóan – összetevői révén – segít a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.
Amellett, hogy ízében vetekszik a legfinomabb házi majonézekkel, különleges összetevőinek – a telítetlen zsíroknak, köztük az omega 3 zsírsavaknak, a B6, B12 vitaminoknak és a folsavnak – köszönhetően szívünk egészségét is védi.
A telítetlen zsírsavak, szemben a főképp állati eredetű, magas koleszterintartalmú zsírokkal, elősegítik vérünk koleszterinszintjének csökkenését. A B-vitaminok családjába tartozó B6-, B12-vitamin és a Folsav olyan élettani funkciókban játszanak kulcsszerepet, mint a vérképződés, vagy egyes anyagcsere-folyamatok. A Folsav elősegíti az érfalak épségének megőrizését, így gátolja a koleszterinlerakódást, ezzel csökkenti az infarktus kockázatát. A főképp olajos magvak és tengeri halak szervezetében, de bizonyos növényekben is megtalálható omega 3 zsírsavak pedig ereink rugalmasságára vannak különösen jótékony hatással.

Készítse kedvenc tartármártását, szendvicseit és salátáját Flora majonézzel – így nemcsak a megszokott finom ízeket élvezheti, de fontos lépést is tesz szíve egészségéért!




Flora pro.activ margarin


A Flora pro.activ a Flora termékcsalád egy egészen különleges tagja. Rendszeres fogyasztása egészséges (zöldségekben és gyümölcsökben gazdag) étrend mellett már akár 3 hét alatt 10-15 %-kal csökkenti a koleszterinszintet a benne található növényi szterineknek köszönhetően.








A Flora pro.activ margarin:



– 35%-os, alacsony zsírtartalmú,
– növényi szterinekkel dúsított, így rendszeres fogyasztásával segít csökkenteni a vérben lévő teljes- és LDL-koleszterinszintet,
– többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag,
– A és D vitamin forrás, gazdag E vitaminban,
– alacsony telített zsírsavtartalmú, gyakorlatilag transz-zsírsavmentes


Kinek ajánljuk a Flora pro.activ margarint?

– akinek mérsékelten emelkedett (5-6,5 mmol/l) vagy magas (6,5 mmol/l felett) a koleszterinszintje
– koleszterincsökkentő gyógyszeres kezelésben részesülőknek
– akiknek örökletesen magas a koleszterinszintje
– cukorbetegnek (II. típusú)
– mindazoknak, akik további rizikófaktorokkal rendelkeznek (elhízás, magas vérnyomás)


Milyen előnyökkel jár a Flora pro.activ margarin fogyasztása?

– Táplálkozás útján segít a koleszterinszint csökkentésében,
– csökkenti a teljes- és a rossz (LDL) koleszterinszintet,
– de nem csökkenti a jó (HDL) koleszterinszintet,
– így jelentősen javítva az LDL/HDL arányát,
– ezáltal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulásának gyakoriságát,
– fogyasztásával a koleszterinszintcsökkentő gyógyszeres kezelésben részesülők is további koleszterinszint-csökkenést érhetnek el.


Hogyan fogyasszuk a Flora pro.activ-ot?

A Flora pro.activ-ot egészséges, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, sóban és cukorban szegény étrend részeként fogyasszuk. Rendszeres fogyasztásával már három hét alatt 10-15 százalékkal csökkenthető a koleszterinszint, és ehhez nem kell mást tenni, mint hogy napi kb. 25 gramm, azaz két-három szelet kenyérre való Flora pro.activ margarint kell fogyasztani.
Kiterjedt vizsgálataink szerint a napi 25 grammot meghaladó mennyiség elfogyasztásával nem érhető el jelentősen jobb eredmény, ezért ezt a napi mennyiséget javasoljuk.

A Flora pro.activ más alacsony zsírtartalmú margarinokhoz hasonlóan kiválóan alkalmas szendvicsek készítésére, illetve héjában sült burgonya vagy párolt zöldségek ízesítésére.

Főzésre-sütésre a Flora pro.activ-ot nem ajánljuk, mert hevítés hatására az értékes hatóanyagai elbomlanak.



Nézd meg a honlapot! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top