Életmód

5 érzék az érzékiségért

Azok akiket az érzéki kateóriába sorolnak az ismerõseik, nagyon szerencsések. A többiek csak a sárga írigységgel szemlélik õket, pedig mindannyiunkban ott szunnyad a lehetõség, hogy érzékeinkel is hódítsunk.





Az emberi tapasztalás 5 érzéken alapul. Az 5 érzék, pedig 5 érzékszerv működésének a következménye.

A mindennapi életünkben, szinte ügyet sem vetünk rájuk, annyira természetes, ízlelünk, tapintunk, szagolunk, hallunk, egyenesen járunk, vagy kerékpározunk és persze az, látunk.


De vajon mennyit is tudunk az érzékekről?





A hivatalos definició szerint: Az érzék, érzékszervi érzékelés és idegrendszeri tevékenység során létrejött egység. Az érzék nem egyenlő csupán az érzékszervvel, hanem több annál: működési folyamat és szerv, azaz érzékelés és érzékszerv együtt.
 


 


 




Ezek szerint minden érzékszervünkhöz tartozik egy érzék, amely befolyásolja a tapasztalatainkat.








1. A nyelvünk az, amely ízlelés érzését nyújtja. Az ízlelőbimbóinkkal nemcsak az alapízeket különböztetjük meg, de a párkapcsolatban is fontos szerepet kap. Szex, csókolózás közben az ízt, a hőmérsékletet, a nyomást, a mozgást, a formát, a felületet és a keménységet lehet érezni, ami színes, érzéki képet formál a másikról.



2. A bőrünk és nyalkahártyánk a tapintásért felelősek. Ismeretink nagy részét




tapintás útján nyerjük, még akkor is ha ez az érzék önmagában nem is elegendő a teljes megismeréshez. A szexuális életnek pedig az egyik legfontosabb eleme. A másik bőrének megismerése, a lágy simogatások, mind mind fokozzák a vágyat, a még több érintés után. Képesek vagyunk fizikai fájdalmat érezni, hogy megtapinthassuk azt amire vágyunk.







3. Az orrunk a szaglást biztosítja. Nincs szükség fizikai kapcsolatra ahhoz, hogy ez az érzékünk felébredjen, mégis hihetelen, hogy mennyire befolyásolja kapcsolatainkat. Olyannyira, hogy egyesek szerint a párválasztásban is esődleges szerepe van, vagyis, hogy az illat alapján választjuk ki a partnerünket.

 



4. A fül az egyensúlyérzékhez párosul. Nem is gondolnánk, hogy ennek is







szerepe van a szerelmi életünkben. Pedig az enyhe szédüléssel, amit az ingerlése okoz, hihetelen mámoros érzést élhetünk át. Könnyed érzést nyújt, ami elősegíti az orgazmust.
Természetesen a hallás is a fülhöz kapcsolható. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire erotikus egy fülbe suttogott vallomás, vagy milyen kellemes érzés egy fülbemászó dallam. Érzéki élményt nyújt a tiszta, mély, bársonyos, zengő, vagy a magas, de selymes, fényes hang legyen szó akár férfiről, akár nőről.








5. A szem, vagyis látás képessége a természet egyik legnagyobb adománya. Amit a szemünkel látunk azt megívánjuk, így összeköti az érzékeinket. Azt mondják a lélek tükre, mert minden érzelmünket kifejezi. A partnerkeresés első lépcsője. A férfiak számára annyira fontos, hogy a szexuális vágyuk is a pillantás után indul be.




A kis tudományos összefoglaló után pedig elérkezett a pillanat, hogy a Magnum 5 Érzék bemutassa Magyarország legérzékibb sztárját.

Nemrégiben lezajlott internetes szavazás, a Magnum 5 Érzék Verseny azt kutatta, hogy a magyar sztárok közül kit tartanak a szavazók a legérzékibbnek, illetve, hogy melyik sztárnak melyik testrésze rejti a nézők számára legizgalmasabb érzékszervet.

Vajon kinek a pillantásától olvadunk el leginkább? Kinek a hangja borzongat meg a legtöbbször? Kinek az ajkaiba kóstolnánk bele legszívesebben? Ki az, akit a legszívesebben megérintenénk?

Kíváncsi vagy? Itt a győztesek listája mindkét nemnek:

Láss!
Kinek a pillantásától olvadsz el leginkább?
Görög Zita és Harsányi Levente



Suttogj!
Kinek a hangja borzongat meg a legtöbbször?
Péter Szabó Szilvia és Molnár Ferenc


Ízlelj!
Kinek az ajkaiba kóstolnál bele szived szerint?
Bódi Sylvie és Árpa Attila


Érezz!
Kié a legszexisebb orr?
Csisztu Zsuzsa és Storcz Botond



Érints!
Kit érintenél meg legszivesebben?
Ripli Zsuzsa és Szebeni István



Még bővebb információk a honlapon! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top