Életmód

Kényeztető hétvége otthon

Ha belefásultál a mindennapok körforgásába, ideje kicsit lazítani. Összeállítottunk neked egy otthoni programtervet, mely garantáltan felér egy nyaralással!

Korán kelés, rohanás, forgalmi dugó, határidők, végeláthatatlan munka, idegölő kollégák, háztartás, otthoni gondok. Ilyen a kérlelhetetlen hétköznapok körforgása. Biztosan te is érezted már úgy, hogy eleged van a mókuskerékből. Hogy belefáradtál. Kitörnél. Ha a feszültség, a stressz és a tennivalók tömkelege felülkerekedett rajtad, itt az ideje lassítani, egy percre megállni, szünetet tartani, megnyugodni. Erre találták ki a wellnesshoteleket a maguk csábító hangulatával, hívogató szolgáltatásaival. Na igen, de sajnos a nagy magyar átlag az efféle kiruccanást nem engedheti meg magának havonta. Azonban nem kell feltétlenül súlyos tízezreket elköltened, ha kényeztető hétvégére vágysz. Összeállítottunk neked egy otthoni programtervet, mely garantáltan felér egy nyaralással, hogy aztán újult erővel vethesd bele magad a hétköznapok zakatoló világába.

Kényeztető hétvége otthon

 

Előkészületek

  • Mondd le a hétvégi programokat, találkozókat!
  • Szervezd meg, hogy egyedül tölthesd a hétvégét! A párod vigye el a csemetét kirándulni, vagy esetleg a nagyszülőkhöz, de akár közösen is lazíthattok.
  • Felejtsd el az otthoni teendőket! Ez a hétvége nem a házimunkáról szól! Ami feltétlenül szükséges, azt csináld meg előre.
  • Teremts hangulatot! Legyen rend a lakásban, hisz ez a jó közérzet alapvető feltétele. Szerezz be néhány nyugtató illatú gyertyát, füstölőt, illóolajat! Fokozd a hatást tompított fényekkel, például sólámpával, párologtatólámpával vagy üvegtálba helyezett úszógyertyákkal. Kellemesen hathat az érzékeidre egy bambuszharang tompa hangjátéka is.
  • Péntek délután kapcsold ki a telefonod, és zárd ki a külvilágot!

 

Péntek délután


Kényeztető hétvége otthonArctisztítás felsőfokon: Légy a saját kozmetikusod! Meglátod, nem is olyan nagy ördöngösség. Így csináld:

Gőzölés: 1 liter forrásban lévő vizet önts egy nagyobb tálba! Nyugtató hatású, ha a vízbe egy kis kamillateát csempészel. A smink eltávolítása után 10 percig tartsd az arcodat a gőz fölé úgy, hogy a fejedre törülközőt terítesz.

Arcradírozás: Lágy, körkörös mozdulatokkal vidd fel a krémet, majd bő vízzel öblítsd le. Használhatsz saját készítésű radírt is: 1 dl tejfölt keverj össze egy teáskanál mézzel és barna cukorral, ettől finom lesz a bőröd. Vagy 1 dl tejfölbe tegyél tengeri sót (drogériákban kapható), ez szépen leszárítja a pattanásokat.

Szépség a konyhából

Arcmasszázs: A homlokod közepétől kiindulva, enyhe nyomást gyakorolva simítsd ujjaidat a halántékod felé, többször ismételve a mozdulatot. Magát a halántékot is masszírozhatod három ujjal, körkörös mozdulatokkal, ameddig csak jólesik. Az arcod egészét is körkörösen, mindig fentről lefelé haladva masszírozd.

Testradírozás: Folytasd az egész tested kényeztetésével! Lágyan masszírozd a nedves bőrödbe a testradírt (használhatod az arcradírozásnál bevált recepteket), majd öblítsd le.

Kényeztető, forró fürdő: Ücsörögj akár órákat a kádban, hiszen most szabad. Fokozd a hatást hangulatos gyertyákkal és nyugtató illóolajokkal. Tegyél 1 dl tejbe vagy 1 kanál mézbe a kedvenc illatodból 5-6 cseppet, majd keverd a fürdővízbe!

Esti ellazulás: Egy könnyű vacsora után add át magad a pihenésnek, relaxációnak. Meditálj, olvass, lapozgass magazinokat, nézd a kedvenc sorozatod, hallgass zenét.

Nyugtató teázás: Készülj fel az éjszakára egy pihentető alvást segítő teakeverékkel! A kamillatea nyugtatóan hat – és állítólag csodás álmokat hoz –, de hatásos lehet a komló- és a citromfűtea is

Szombat


Lustálkodj, ameddig csak kedved tartja! Ébredés után nyújtózkodj nagyokat, és kezdd a napot pozitív megerősítésekkel, meditációval!

Frissítő zuhany: Garantáltan felébredsz tőle! Használj dörzskesztyűt, mely serkenti a vérkeringést, majd próbáld ki a hideg-meleg váltózuhanyt! Mindig meleg vízzel kezdd, 2 percig engedd a testedre, majd következik a hideg, amit elég 10 másodpercig kibírnod. Ismételd a folyamatot 3-4-szer, de ügyelj arra, hogy végül hideggel fejezd be! A hideg vizes zuhany amúgy az arcnak is nagyon jó.

Egy kis mozgás étkezés előtt: Tornázz, ugrálókötelezz, trambulinozz, vagy csak egyszerűen sétálj egyet a szabadban! A mozgástól garantáltan megéhezel. Egyél bőségesen, azonban ügyelj arra, hogy mit! Időd van, így most különlegességeket is kipróbálhatsz!

Nem múlhat el wellnesshétvége koktél nélkül, így itt az ideje, hogy meglepd magad egy frissítő itallal! Turmixolj össze 1,5 dl tejet 5 dkg eperrel és egy banánnal, majd mézzel ízesítsd! Vagy más gyümölcsökkel is kipróbálhatod, jól illik egymáshoz például a meggy és a cseresznye, édesen savanykás ízt adva koktélodnak.

  • Légy a saját stylistod! Divatmagazinokból, katalógusokból remek ötleteket lehet lopni ruha, smink és haj tekintetében.
  • Próbálgasd a ruháidat, ameddig csak kedved tartja! A legjobb összeállításokat jegyezd fel magadnak egy kis füzetbe, hogy később se feledkezz meg róluk. Ha egy reggel kapkodás közepette nem lesz mit felvenned, áldani fogod az életmentő noteszt!
  • Kísérletezz új sminkkel! Játssz a színekkel, légy merész, hisz most bőven van időd. Ami jól áll, azt a jövő héten munkába menet már profi módon fogod felvinni.

Esti program: Hívd fel egy régen látott barátnődet, és mozduljatok ki otthonról! Menjetek színházba, moziba, bulizni vagy kiállításra, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat!

 

Vasárnap


  • Induljon a nap egy bőséges villásreggelivel! Ízlésed szerint válogasd össze a menüt a különböző kenyérfajták, péksütemények, lekvárok és gyümölcsízek, vajkrémek, sajtok, felvágottak, zöldségek és gyümölcsök közül! Ha egyedül töltöd a hétvégét, akkor is ügyelj az ízléses, étvágygerjesztő tálalásra.
  • A délelőttöt töltsd kedved szerint! Meditálj, jógázz, sportolj, hívd meg a barátnődet egy teára, vagy válaszd a semmittevés bármilyen formáját! Ha van kedved, ebédre találj ki ismét valami különlegeset.
  • Délután engedj meg magadnak egy forró fürdőt, ezúttal tengeri sóval fűszerezve, mely regenerálja a bőrt, segít eltávolítani a méreganyagokat. Oldj fel egy maroknyi sót a fürdővízben, majd 20 percig élvezd jótékony hatását. Utána testápolóval hidratáld a bőröd!

Arcpakolás: Semmiképp sem maradhat ki a programból! Ha nincs olyan pakolásod, amire esküszöl, próbáld ki receptjeinket!

Kényeztető hétvége otthon

 

Ubipakolás: 2 evőkanál pépesített kígyóuborkát keverjünk el 1 kiskanál almaecettel, 2 kanál búzacsíraolajjal, 2 kanál tejszínnel és 1 tojássárgájával!

Hidratáló pakolás száraz bőrre: 2 kanál mézet keverjünk össsze 2 kanál pépesített avokádóval és 1 kiskanál mandulaolajjal, ez akár a nyak és dekoltázs ápolására is kitűnő!

 

Masszázs saját kezűleg: Valószínűleg mindenki imádja, ha masszírozzák. Azonban ha nem szeretnél erre költeni, és nincs a közelben pasi, netán barátnő, akit rávehetnél e nemes feladatra, próbáld ki saját kezűleg a következő egyszerű fogásokat! Masszírozd a fejbőröd úgy, ahogy hajmosásnál szoktad! A váll- és karizmaidat meg tudod gyúrni az ellentétes kezeddel. Ezután következzen a comb és a vádli izmainak erőteljes masszírozása. Végezetül kényeztesd a talpad ujjaid finom, körző mozdulataival, használj hozzá hidratáló lábkrémet!

Kéz- és körömápolás: Ápold a kezed kézkrémmel, majd radírozás gyanánt dörzsöld végig egy fél citrommal. Pakolásként 2 kanál búzacsíra- vagy olívaolajat melegíts fel, majd kend a kezedre. Még hatásosabb, ha pamutkesztyűt húzol rá. Ápold a körmeidet is, esetleg próbálj ki egy új körömlakkot!

Felkészülés a hétre: Meditálj, relaxálj, gondolatban hangolódj rá a másnap kezdődő munkára! Mondogasd magadnak, hogy a hét szuper lesz, te pedig bármilyen körülmények között megállod majd a helyed!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top