Az Imperial College London kutatói úgy találták, hogy a sok húst evő emberek súlya többet gyarapodott öt év alatt, mint azoké, akik mértéktartóbban válogattak a húsfélékből, noha ugyanannyi kalóriát vettek magukhoz. „Eredményeink azt sugallják, hogy a húsfogyasztás csökkentése javíthatja a testsúly ellenőrzését” – írták a kutatók. A követés öt éve alatt a résztvevők közel 2 kilogrammot szedtek magukra, a nők némileg kevesebbet, mint a férfiak. A kutatók elemzése szerint azok az emberek, akik napi 250 grammal több húst ettek, 1,6 kilogrammal többet híztak az ötéves periódus alatt.
A tíz európai országban lefolytatott vizsgálatba – amely a rák előfordulását, a táplálkozást és egyéb életmódbeli tényezőket térképezte fel – több mint 100 ezer férfit és 270 ezer nőt vontak be.
A legnagyobb húsevőknek a dánok, a németek, a spanyolok és a svédek bizonyultak, akik közül a férfiak mintegy 300 kalóriának megfelelő húst ettek naponta, a nők pedig 200-at. A felmérésben részt vevő nemzetek közül a legkevesebb húst a görögök fogyasztották: a férfiak 200, míg a nők 140 kalóriát.