Életmód

Takarékossági tippek kis- és középvállalkozásoknak

Okos irodaválasztás, átgondolt papírhasználat, fenntartható IT eszközpark – így válthatnak takarékosabb üzemmódba a KKV-k.

Iroda: menni vagy maradni?

Ha irodai környezetre nincs is minden vállalkozásnak szüksége, de az irodához tartozó informatikai megoldások, szolgáltatások nélkül szinte egyetlen KKV sem működhet professzionális módon. Amennyiben az irodabérlés mellett tesszük le voksunkat, úgy érdemes alaposan körülnézni a piacon. Ha nincs szükségünk folyamatosan irodára, az otthoni munka, vagy az ún. open office-okban óradíjas alapon bérelt íróasztalok jelentik a legjobb megoldást.

Takarékossági tippek kis-és középvállalkozásoknak

Informatikai megoldások

Számos olyan szolgáltatás létezik a piacon, amellyel bárhonnan profi munkát végezhetünk. Ilyen például a Telekom Compleo Connect szolgáltatása, aminek segítségével egy év alatt akár 400 000 forintot is megtakaríthatunk azáltal, hogy nem saját szervert üzemeltetünk, hanem fix havidíjért béreljük egy szerverparkban. Mivel mindezt egy csomagban kezelhetjük internet- és telefon-előfizetésünkkel, ezért egyénre szabott kedvezményeket vehetünk igénybe. Eközben a közüzemi számláinkon is jelentősen faraghatunk, hiszen az infrastruktúra áramfogyasztása és karbantartási díja sem nálunk jelentkezik.

Takarékossági tippek kis-és középvállalkozásoknak


Papírtenger vagy digitalizálódás?

Az irodai munka egyik legkárosabb mellékterméke a tonnányi kinyomtatott papír. Amellett, hogy a környezetet is folyamatosan szennyezzük, hosszú távon ez komoly költséget jelent. A digitális forradalom korában számos fronton spórolhatunk, például már lehetőségünk van teljesen online alapokra helyezni a faxolást: a Fax2Email szolgáltatás segítségével egy bárhonnan elérhető webes felületen tudjuk kezelni faxüzeneteinket, és a készülék üzemeltetésével sem kell tovább bajlódnunk.

Takarékossági tippek kis-és középvállalkozásoknak


Értekezlet vagy konferenciahívás?

A digitális forradalom egyik legfontosabb vívmánya, hogy az internet segítségével konkrét fizikai helyünk elhagyása nélkül tudunk olyan környezetet teremteni, mintha egy tárgyalóasztalnál ülnénk ügyfeleinkkel. Ezzel a megoldással nemcsak az utazás idejét takarítjuk meg, de a benzinköltség is a pénztárcánkban marad, miközben innovatív vállalkozás benyomását keltjük.

Takarékossági tippek kis-és középvállalkozásoknak

 

Informatikai megoldások a Telekomtól – üzlet minden vállalkozásnak: www.uzletitelekom.hu

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top