Életmód

Rendhagyó pszichológiai tárlatvezetés a Ludwig Múzeumban

Véletlen gyógyulások, gyógyítások történeteit ismerhetik meg azok, akik részt vesznek a Ludwig Múzeum tárlatvezetésén január 18-án.

AKTUÁLIS TÉMA – A hang szabadsága, John Cage a vasfüggöny mögött című kiállításon a látogatók megismerhetik az avantgárd lázadás és véletlenszerűség pszichológiai párhuzamait. Az avantgárd segítségével és esetbemutatásokon keresztül értelmezzük újra a deviánsnak címkézett tüneteket. John Cage művészetében központi szerepet játszik a véletlen, így az alkotások a művész számára is megjósolhatatlanná válnak. A pszichológiai terápiákban is fontos ugyanez a módszer, néha a véletlen érkezik a segítségünkre a gyógyításban. Maga a tanácsadó sem sejti, mi lesz az a váratlan esemény, amely átlendíti a klienst a holtponton. Véletlen gyógyulások, gyógyítások történeteit ismerhetik meg, sőt a különös véletlenek eseteit is hallhatják. Hogy segíthet vajon egy borostyán vagy egy szkarabeuszbogár feltűnése a fejlődésben?…

Érdemes a tárlatvezetés kezdete előtt fél órával érkezni és a programot megelőzően önállóan is áttekinteni a kiállítást.

Helyszín: Ludwig Múzeum, Kiállítótér, 2. emelet
Időpont: 2013. január 18. 16.00–17.00

Részletek és regisztráció a Ludwig Múzeum honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top