Életmód

Tésztasaláta sült zöldségekkel

Ha nagyon szorít az idő, és csak negyed órád van, hogy valami finomat és egészségeset üss össze, akkor próbáld ki bloggerünk sült zöldséges tésztasalátáját.

Mióta beköszöntött az igazi tél, a salátáim melegebbek, laktatóbbak lettek, de ugyanolyan egészségesek, mint ahogyan azt már megszokhattátok. A zimankó érdekes módon kissé kreatívabbá tett, így igyekszem olyan receptekkel is előrukkolni, amelyek az én agyszüleményeim. Így született a mostani tésztasaláta is.

Tésztasaláta sült zöldségekkel

Az alapanyagok között van maradékhasznosított tészta a hétvégi pörköltből, de elővettem a nyári cukkinitenger előrelátóan lefagyasztott adagjait is. Volt még egy-egy fél kaliforniai paprikám és egy dobozka, leárazáskor vett, “ideje elhasználni” koktélparadicsom is, így ezek egy darabka póréhagyma társaságában mind rákerültek a sütőpapírra, és uzsgyi, be a grill alá! Azt hiszem, elmondhatom, hogy a készleteimet tekintve a lehető leggyorsabb, legolcsóbb, legegészségesebb és legfinomabb tésztasalátát produkáltam!

 

Tésztasaláta sült zöldségekkel

 

Hozzávalók 2 főre:

– 15 dkg teljes kiőrlésű tészta
– 25 dkg vegyes, grillezhető zöldségféle (cukkini, piros és sárga kaliforniai paprika, póréhagyma, koktélparadicsom)
– 1 csomag (kb. 10 dkg) mozzarellagolyó

A dresszinghez:

– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 evőkanál fehérborecet
– 1 evőkanál balzsamecet
– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– 8-10 levél apróra tépkedett bazsalikom (szárítottal helyettesíthető)
– só, bors

Hogy hogyan lesz ezekből az alapanyagokból 15 perc alatt tésztasaláta? Olvassátok el a Salátagyár blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top