Életmód

Netezik, kocsit vezet a 102 éves magyar olimpiai bajnok

Szerdán ünnepelte 102. születésnapját az 1936-os berlini olimpián győztes vízilabdacsapat tagja, Tarics Sándor. Ő a világ legidősebb olimpiai bajnoka.

Tarics Sándor San Franciscóban él, foglalkozása építész volt. Mint a Magyar Olimpiai Bizottság által készített interjúban elmondta,  mentálisan semmi problémája nincs, az étvágya rendben, viszont nehezen jár, uszodában például utoljára egy éve volt, de azért igyekszik eljárni otthonról. A mai napig vezeti a Gold36 forgalmi rendszámú Mercedesét, és az interneten követi a magyar sportot.

Forrás: Wikipedia/
Forrás: Wikipedia/Meszarosm

Bár kapott meghívást a MOB-tól a riói olimpiára, egyelőre nem gondol a jövőre. A londoni olimpián részt vett nézőként, de mostanában inkább az interneten követi a sportot.  “Amikor az ember 102 éves, már nem a jövőre gondol, hanem a múltra” – mondta, de hangsúlyozta, hogy nagyon drukkol a magyaroknak.

Tarics Sándor legutóbb a londoni olimpia után nem sokkal járt Budapesten. Az 1932-es Los Angeles-i olimpián kétszeres aranyérmes kerékpáros, Attilio Pavesi 2011. augusztus 2-i halála óta ő a világ legidősebb olimpiai bajnoka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top