nlc.hu
Életmód
67 órán keresztül vajúdott, őt csodálja most az internet

67 órán keresztül vajúdott, őt csodálja most az internet

Pedig korántsem példa nélkül álló esetről van szó.

Hatvanhét órán keresztül vajúdott Miesha Tate, korábbi UFC-bajnok. A 31 éves sportolónő egészséges kislánynak adott életet. Az esetről az egyik barátnője számolt be az Instagramon, miután egy közös fotót posztolt az újdonsült anyukával és kisbabájával.

Rettentően büszke vagyok a barátomra. 67 óra vajúdás után egy tökéletes kis teremtésnek adott életet

– írta a kép alá.

A hihetetlen eset azonnal felkeltette az internetezők figyelmét. Pedig Tami Rowen San Franciscó-i nőgyógyász szerint a 67 órás vajúdás, bár kivételes, de egyáltalán nem példa nélkül álló. Rowen szerint az embereknek a vajúdás szó hallatán a filmekből ismert jelenetek jutnak az eszükbe, amikor a nő üvöltve erőlködik a szülőszobában. Ez azonban csak a folyamat legvége.

A szülés valójában három szakaszból áll: az első szakaszt az egyre sűrűbben jelentkező méh-összehúzódások és a méhnyak folyamatos tágulása jellemzi, ez pedig bizonyos nőknél, mint például a fenti esetben is, akár napokig is eltarthat. A gyermek tulajdonképpeni megszületésére csak akkor kerül sor, amikor már megfelelő a tágulás mértéke. A szakértő szerint a szülés teljes ideje öt órától akár öt napig is terjedhet.

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top