Életmód

Otthoni edzés: tedd mérhetővé a fejlődésedet!

Tegyük mérhetővé fejlődésünket, mert mérési pont kell, hogy lássuk, jól haladunk-e kitűzött célunk felé.

„Sokkal egyszerűbb tematika ez, mint hinnénk, és többféle módszer is létezik rá, bár valójában szinte csak a képzelet szab határt annak, hogyan teszteljük, hogy fejlődésünk milyen irányú és mértékű” – mondja Szalka Andi fitneszedző.

edzes otthonAmennyiben fogyás a célunk, a történet egyszerű (hinnénk), hisz ráállunk a mérlegre, és kész. Látjuk milyen és mekkora mérvű változás állt be korábbi állapotunkhoz képest. Azonban nem ennyire fekete-fehér a helyzet, ezt tudjuk. Nem mindegy, hogy 1 kilogrammot zsírból vagy izomból fogyunk! Ha nem épp optimális a testsúlycsökkentő programunk, akkor főként izomból vesztünk, ami a kijelzőt tekintve jól kinéző folyamat, de valójában nem annyira, hisz a fogyásnak ez a formája a jojóeffektus melegágya. Célunk legyen inkább testösszetételünk arányainak javulása, ami a mérleg nyelvét tekintve talán nem nyilvánul meg olyan kitörő lelkesedésben, de ruhaméretben annál inkább észrevehető. Elő tehát a centit, és mérjük le comb-, csípő-, derékméretünket, majd ezt ismételjük meg 5 hét múlva. Ha jól tesszük a dolgunk – és miért is ne lenne így –, otthoni edzéssel (saját testsúlyos és ellenállással végzett edzésekkel), valamint helyes étkezéssel szép eredményeket, sok-sok ledolgozott centit tudhatunk magunk mögött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top