Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Életmód

Erőtlen és kicsit depis is vagy? A megoldás a csikung!

A csikung ősi kínai meditáció és mozgásforma, ami segít megőrizni a testi és lelki egészségünket, békét és harmóniát hoz életünkbe, ha heti rendszerességgel gyakoroljuk. Mindez szuperül hangzik, de hogyan is működik?

Azért az egyre nyilvánvalóbb, hogy a rohanó, stresszes hétköznapokban mindenkinek szüksége van valami feszültségoldó levezetésre a nap végén. Alkat, elhatározás és életmód kérdése, hogy ki, miben találja meg ezt. Jobb esetben a sport, jóga vagy meditáció jelenti a megoldást.

Qi gong = Csikung

Eredetileg qi gong (csikung) néven ismert kínai ellazulós mozgásforma, a bennünk lévő életerő, a csi áramlását fokozza. A csi jelentése tehát életerő, lélegzet, energia, míg a kung  munkát jelent. Amíg élünk a csi munkálkodik bennünk, amit légzéssel és evéssel táplálunk és meditációval, tornával szabályozhatunk.

A csikung tehát segít abban, hogy a csi a testünk és lelkünk minden részében egyensúlyban legyen, szabadon áramolhasson, így erősítve bennünket a betegségekkel szemben.

Ha bármilyen okból elzáródás van a szervezeten belül, akkor van ahová nem jut elegendő csi, máshol pedig felhalmozódik, ez nem vezet jóra.

A csikung tehát egyfajta öngyógyítás is. Megszabadulunk általa a stressz okozta felgyülemlett feszültségtől, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Ha a lélek rendben, a test is jól van

A nyugati orvoslásban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a betegségek lelki háttérének felderítésére, hiszen bizonyított, hogy a lélek nyomorúsága betegíti meg sok esetben a testet, főleg ha krónikus betegségekről van szó. A csikung-terápia segíthet bizonyos betegségek esetén helyreállítani a lelki egyensúlyt:

  • Magas vérnyomás
  • Gyomorfekély
  • Szürke hályog
  • Egyes daganatos megbetegedések
  • Szívinfarktus
  • Asztma

Qigong Full 20-Minute Daily Routine

This video presents "Eight Pieces of Silk Brocade", the ancient Chinese qigong exercises. Practiced daily, it can slow down the aging process and improve health.

 

Címlap

top