Életmód

Csendben, az erdő közepén – ilyen volt két napig a Barnängen Lagom-házban

Az utóbbi hetek egészen sűrűre sikeredtek, ezért úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy kétnapos teljes kikapcsolódásba. Elhatároztuk, hogy mindezt telefon és mindenféle kütyük nélkül teljesítjük – ez a Barnängen Lagom-házban „csont nélkül” sikerülhetett.

Pár héttel ezelőtt kaptam egy lehetőséget, hogy a Budakeszi Arborétumban tölthetek két napot. Természetesen egyből igent mondtam, hiszen vidéki lányként imádom a természet közelségét, a csendet, a madárcsicsergést. Egyedül azért kicsit unalmas lett volna ez a két nap, így a páromat is magammal vittem, aki szintén szeret az erdőben barangolni. Azt azért leszögezném, hogy bár mindketten sportolunk, sajnos a túrázás valahogy kimaradt az életünkből, legalábbis a hosszú túrázás; az 1-2 órás természetjárás azért gyakori program a hétvégéinken.

Azt tudni kell, hogy az arborétum csak este 6-ig látogatható, így az elején tisztázták velünk, hogy azután magunk leszünk, így teljes a Lagom-élmény. Felpakoltunk étellel, ruhákkal (nehogy ne legyen csere, ha térdig elmerülünk a sárban), de mint kiderült ez teljesen felesleges volt, hiszen a mobilházban minden adott volt, ami két napra szükséges. Teljesen felszerelt konyha, a hűtő tele élelmiszerrel, és még egyszeri étkezés is biztosított. Tehát az étel miatt nem kellett aggódnunk.

Mi is az a Lagom-ház?

A Barnängen hozta létre a Lagom-házat a fővároshoz közel, ám a nyüzsgéstől mégis távol eső helyen, a Budakeszi Arborétum mesés területén. A svéd életérzés hazai megtestesítője nem túl sok, nem túl kevés, hanem pont jó. Itt a luxuskörülmények találkoznak a természet elragadó csodájával, hogy újra lehetőséged nyíljon rácsodálkozni környezetedre.

A házhoz tartozik egy jakuzzi, egy napozóterasz két ággyal, egy kétszemélyes asztalka és egy hinta. Ha valaki teljes kikapcsolódásra és pihenésre vágyik, annak szuper lehetőség, hiszen nyugodt környezetben lehet, senki nem zavarja, térerő is csak elvétve van, így egymásra lehet koncentrálni. Leginkább azoknak ajánlanám, akik imádnak túrázni és elvonulni a világ elől, hiszen ez erre való. Semmi stressz, semmi rohanás, csak csend és nyugalom. Az ott-tartózkodás végén egy stressztesztet is ki lehet tölteni, aminek alapján megbizonyosodhatsz róla, hogy jót tett-e a szervezetednek az ott eltöltött két nap.

A közelben számos kirándulóhely található, 5 kilométeres körzetben szinte minden megközelíthető. Ami hiányzik – már akinek hiányzik –, az az infrastruktúra, de hát ugye nem ezért választjuk a pihenés ezen módját. A telefon és a kütyük mellőzése is szuper, viszont egy laptopot azért ajánlanék az odalátogatóknak, hiszen este, miután lehűl a levegő, és besötétedik, még egy film is beleférhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top