Életmód

Csak festéket adott a Klebelsberg Központ, a többit a szülőkre bízták

Ráadásul csak munkaidőben dolgozhattak volna a festésen.

Tisztasági festést szerettek volna a tantermekben a szülők a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolában. Ezért levelet írtak a fenntartó Klebelsberg Központnak.

Az egyik anya szerint azonban cinikus választ kaptak, a fenntartó azt írta, festéket adnak, de a munkát a szülőknek kell elvégezniük. Ráadásul a festéshez és a letakaráshoz szükséges eszközöket is nekik kellene beszerezniük – számolt be az RTL Híradó.

A munkát még így is vállalták volna néhányan, de nem jutott rá idejük. Augusztus 22-én tudták meg, hogy nekik kellene kifesteniük, így alig egy hét alatt kellett volna mindent megszervezniük. Mivel az iskola csak munkaidőben engedélyezte a festést, délután és hétvégén nem, végül a szülők nem vállalták az önkéntes munkát. Így marad a hibák elfedése, például poszterekkel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, a fenntartótól csak festékvásárlásra kért támogatást az iskola vezetése. Szakembert nem kértek a festéshez, mert a szülők, a pedagógusok és a gyerekek közösen tervezték kifesteni a termet. Az RTL viszont úgy tudja, erről a szülők nem tudtak semmit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top