Életmód

Rémálom lett a legboldogabb pillanatokból – lánykérések, amelyek tragédiával végződtek

A férfiak egyre kreatívabbak, ha lánykérésről van szó. Ám a sok szuper ötlet között olyanok is vannak, amelyek tragédiával, balesettel végződnek, vagy valamilyen malőr miatt balul sülnek el. Összeszedtük ezeket, hogy mások hibáiból tanuljunk.

Romantikus vacsorán kéri meg a férfi szerelme kezét Valentin-napon? A közös nyaraláson térdel le, és teszi fel a nagy kérdést? Ugyan már! Mostanában szinte snassznak számít, ha valaki nem kreatív, különleges módon jegyzi el a baránőjét, amit még nagymama korában is párás szemmel mesélhet majd.

A közösségi oldalak miatt azonnal híre megy egy-egy furmányos lánykérésnek, ezek láttán persze senki sem akar közhelyes, hagyományos eljegyzést. Mintha egy ki nem mondott netes kihívásról lenne szó. Íme, néhány példa az elmúlt időszak terméséből:

A megható lánykérések általában könnyes perceket szereznek mindenkinek, beleértve az eljegyzésről készült videók nézőit is. A nagy ötletelés közben azonban előfordulhat, hogy a pár élete egyik legboldogabb pillanata rémálommá válik, és tragédia lesz a lánykérésből.

Néhány napja egy amerikai férfi megfulladt, mert a víz alatt akarta megkérni a barátnője kezét. Tanzániában nyaraltak, és a szállásuk egy olyan úszó kabin volt, amelynek az óceán vízszintje alatt is volt ablaka. A férfi leúszott a mélybe, majd egy papírlapot tartott az ablakhoz: „Hozzám jössz feleségül?”. Majd elővette a jegygyűrűt, és kiúszott a képből, de a felszínt sosem érte el. A tragikus baleset után a férfi barátnője azzal vigasztalta magát, hogy utolsó együtt töltött pillanataikban mindketten leírhatatlanul boldogok voltak.

Összegyűjtöttünk néhány olyan lánykérést, ami komoly veszélyekkel jár, esetleg sajnálatos balesettel végződött.

1. Jegygyűrű az ételbe rejtve

Reed Harris 2009-ben egy Wendy’sben lepte meg a barátnőjét, Kaitlint. A shake-be rejtette a jegygyűrűt, de pechére a lány nem szívószállal itta a turmixot, hanem kanalazta. Nem vette észre a gyűrűt – ami állítólag nem volt kicsi –, és lenyelte. Megröntgenezték, aztán napokba telt, mire egy vagon szilva és magas rosttartalmú gabonafélék segítségével természetes úton megszabadult az ékszertől. Azt biztos, hogy életre szóló élmény lett a lánykérés.

Persze nem csak Reed próbálkozott ilyesmivel, viszonylag elterjedt módszer tortába, desszertbe rejteni a gyűrűt, vagy csak simán a pezsgőspohárba tenni. Szuper ötletnek tűnhet szerelmünk kedvenc ételét összekötni a lánykéréssel, de inkább felejtsük el ezt a kajás vonalat. A meglepetés biztosan hatalmas lesz, de nem úgy, ahogy szeretnénk. Gondoljunk bele a lehetséges forgatókönyvekbe:

  • Nem veszi észre, és lenyeli a gyűrűt.
  • Nem nyeli le, de ráharap, és kitörik a foga.
  • Ha szerencséje van, és nem harap rá, akkor is egy undorító, nyálas-kajás gyűrűt vesz ki a szájából.
  • Még a legjobb esetben is egy ételmaradékos gyűrűt talál az ennivalójában, amit biztos hatalmas örömmel húz majd fel az ujjára. Nagyon romi!

2. A szerelem szárnyakat ad

Az amerikai ékszerbolt-tulajdonos és hobbi-ballonpilóta, Dallas Beall hőlégballonozni vitte mit sem sejtő kedvesét. Odafenn aztán szerelme elé térdelt, és megkérte a kezét, a nő pedig örömkönnyek között mondott igent. A romantikus történet azonban tragikus fordulatot vett.

Amikor a friss jegyespár leszálláshoz készülődött, a vőlegény elnézte az irányt, és a hőlégballon fennakadt egy villanyvezetéken. A férfi olyan áramütést szenvedett, hogy elveszítette az eszméletét, rémült párja kisebb áramütéssel megúszta. A jegyespárt végül tűzoltók szabadították ki, majd mindkettőjüket kórházba szállították. Szerencsére a vőlegény áramütése nem volt halálos.

3. Felemel, és letaszít

Egy bolgár pár csodálatos helyszínt választott a nagy pillanathoz, de tragédia lett az eljegyzés vége. A férfi Ibizán dolgozott, szerelme pár nappal korábban érkezett hozzá, hogy meglátogassa, és munkát keressen. A férfi egy sziklaszirten kérte meg a 29 éves Dimitrina Dimitrova kezét, aki igent mondott. Ám miután felugrott örömében, elveszítette az egyensúlyát, és 20 méter zuhant a sziklaszirtről. Bár a mentők életben találták, nem tudták már megmenteni.

A magaslati helyek komoly veszélyforrások mindenki számára, tucatnyi szelfibaleset történt ilyen helyeken, de az örömmámorban úszó szerelmeseknél még nagyobb a kockázat. Tavaly októberben bejárta az internetet egy gyönyörű kép arról, ahogy egy férfi éppen megkéri a barátnője kezét a kalifornai Yosemite Nemzeti Park híres kilátópontján, a 2300 méter magas Taft Pointon. Pár nappal később egy szerelmespár a halálba zuhant ugyanazon a helyen. Bár azt nem tudni, hogy a lezuhant pár is eljegyzésre készült-e, a magaslatról kevesebb, mint egy év alatt tízen estek a mélybe.

4. Biztos, hogy alkalmas a helyszín és az időpont?

A lánykérés közbeni balesetek mellett arra is van példa, hogy a lány igent mond, nem történik tragédia, mégis balul sül el az eljegyzés. Egy légiutas-kísérőt kirúgtak, miután a barátja teljesen váratlanul megjelent a menetrend szerint járaton, és megkérte a kezét. Az utasok tapsoltak, az egész nem tartott tovább néhány másodpercnél, de a nő munkáltatója nem osztozott a friss jegyespár örömében. A China Eastern Airlines kirúgta a légiutas-kísérőt, mert szerintük „romantikus természetű magánügyével felizgatta az utasokat”, és „semmibe vette az utasbiztonságot”.

A lánykérés helyszínének megválasztása azért is fontos, mert van, ahol a törvény szigorával sújtanak le a renitens szerelmesekre. Egy iráni férfi egy bevásárlóközpontban, nyilvánosan kérte meg párja kezét. Az összesereglett tömeg éljenzéssel, tapssal fogadta, amikor a nő igent mondott. Az eljegyzésről készült videó azonban felkerült a közösségi oldalakra, a jegyespárt pedig komoly bajba sodorta. A rendőrség megkereste és letartóztatta őket, mert a nyilvános lánykéréssel vétettek az iszlám előírásai ellen.

De hiába hiszi azt a leendő vőlegény, hogy tökéletes helyszínt talált, egy apró baki tönkreteheti a boldog pillanatokat. Seth Dixon egy tavon átívelő hidacskán térdelt le a barátnője előtt Kansas City parkjában. Elővette a gyűrűt, de amikor megpróbálta kivenni a dobozból, egyszerűen kicsúszott a kezéből, és a híd deszkái között beleesett a tóba.

5. Visszautasítás = tragédia

Sérüléssel, kirúgással, letartóztatással nem jár ugyan, de megsemmisítő erejű tragédia az is, ha a fellegekben lebegő szerelmes férfit elutasítja a nő. Sok ilyen videó kering a neten – valaki élő adásban kapott kosarat –, ezek közül mutatunk egyet. A fiú egy pláza kajasorán szerette volna megkérni a barátnője kezét (lásd 4. pont).

Zakóban térdelt le a lány elé, gitárost hívott a nagy eseményre, az ebédjét fogyasztó közönség pedig mosolyogva, telefonnal videózva várta a bűvös szócskát. De azt csak nem mondta ki a lány, inkább elviharzott, a fiú pedig ott állt tanácstalanul, majd összetört szívvel a lány után rohant.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top