Életmód

Elon Musk szerint mindenkinek törölnie kellene a Facebook-fiókját

Az adatvédelmi botrányt adatvédelmi botrányra halmozó közösségi oldal felett kezd eljárni az idő, legalábbis két ismert ember szerint.

A Borat-filmekből, illetve a Netflix Budapesten forgatott Az izraeli kém című filmjéből is ismert Sacha Baron Cohen még tavaly novemberben a történelem legnagyobb propagandagépezetének nevezte a Facebookot, pár nappal ezelőtt pedig az alábbi posztot tette ki Twitter-oldalára – írja az Index. A Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget római császárként ábrázoló kép mellé Cohen azt írta: „ha nem hagyjuk, hogy 2,5 milliárd ember víz-, és áramfogyasztása egyetlen ember kezében legyen, akkor miért hagyjuk, hogy egy ember szabályozza azt, hogy milyen információk juthatnak el 2,5 milliárd emberhez? A Facebookot a kormányoknak kellene szabályozniuk, nem pedig egy császárnak!”

Mint ismert, a Facebook az elmúlt években többször kényszerült kellemetlen magyarázkodásra, különféle adatvédelmi botrányok miatt. Tavaly szeptemberben például kiderült, hogy egy cikluskövető applikációnak köszönhetően több millió nő legintimebb adataihoz juthattak hozzá, de kiadtak már érzékeny adatokat mobilgyártó cégnek is, Mark Zuckerberg pedig már azt is elismerte, hogy akár többet is tehettek volna az efféle problémák orvoslására, mégsem tették.

Cohen tweetjét pár nappal később megosztotta Elon Musk is, aki már évekkel ezelőtt kritizálta Zuckerberget, 2018-ban pedig összes cége Facebook-oldalát is törölte. A Tesla alapítójaként is ismert vállalkozó a #DeleteFacebook hashtaggel egészítette ki a színész posztját, illetve még annyit tett hozzá, hogy a Facebook „béna”. 

Elon Musk nem most először száll bele páros lábbal Mark Zuckerberg cégébe (Fotó: Getty Images)

Egyelőre nem tudni, milyen hatása lesz az ismert emberek kirohanásának, de az biztos, hogy cikkünk írásának pillanatában már közel 60 ezren lájkolták Musk tweetjét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top