Életmód

Így fogyott 1 év alatt 40 kilót az anyuka

A 47 éves Paula Denyer 40 kilót fogyott le, miután szembesítették kóros túlsúlyával édesanyja temetésén. Ám a módszert, amit választott, sokan tartják veszélyesnek.

Nem gondolkodtál még azon, hogy ha lefogynál, legalább olyan csinos lennél, mint a lányod? Ez a túlsúly hatalmas!” – mondta Paulának a keresztanyja a nő anyjának temetésén. Bár a négygyermekes, 47 éves Paulát felzaklatták rokona szavai, hamar rájött, hogy cselekednie kell. Ekkor már 120 kilót nyomott a súlya, és 52-es méretű ruhákat hordott. „Azért híztam el, mert egy sérülés miatt megoperálták a térdeimet. Mozogni nem tudtam, és az ételekbe menekültem” – nyilatkozta az asszony, akinek alig több, mint egy év alatt 40 kilót sikerült leadni, és ma 44-es méretű ruhákat hord. Paula a Cambridge-diétát követte, amit egyébként sokan kritizálnak.

Mi az a Cambridge-diéta?

A szigorú, ám gyors Cambridge-diéta lényege, hogy a napi energiabevitel 1500-800, vagy még kevesebb kalória. Az étrendnek azonban tartalmaznia kell az összes tápanyagot: fehérjét, nagyon kevés szénhidrátot és zsírt, vitamint és ásványi anyagot, az adott testsúlynak megfelelő mennyiségben. Az ételek lehetnek: shake-ek, levesek, különböző szeletek és kásák. Csakis szigorú orvosi felügyelet mellett szabad elkezdeni, ám a veszélyeit még így sem lehet elhallgatni. Extrém módszerről van szó, melynek mellékhatása lehet: a fejfájás, a feledékenység, szédülés, ingerlékenység, hasmenés, székrekedés, remegés. Mivel a nagyon kevés kalóriáról beszélünk, így a diéta mozgásmentes, ennek megfelelően, ha valaki visszatér egy normális étrendhez, hamar visszajöhetnek rá a kilók.

Paula Denyer, fogyás, diéta, cambridge diéta

120 kiló felett járt Paula Denyer, amikor belekezdett a diétába (fotó: Profimedia)

Mit evett Paula a diéta előtt, és a diéta alatt:

Előtte:

  • Reggeli: cukros müzli, pirítós
  • Tízórai: kekszek
  • Ebéd: szendvics, csipsz, keksz és süti
  • Uzsonna: csipsz, magvak, bor
  • Vacsora: nagy adag édesség

Diéta alatt (napi 1500 kcal):

  • Reggeli: Kása
  • Ebéd: Könnyű, zsírszegény leves és egy darab gyümölcs
  • Vacsora:  grillezett hús/hal és zöldség

Paula szerint képtelen lett volna végigcsinálni a diétát a férje, valamint a gyermekei segítsége nélkül. Reggelente mindig mérlegre állt, és ha sikerült fogynia a családtagja apró cetliket hagytak neki szerte a lakásban, így gratulálva az elért eredményekhez. „Büszkék rám, én pedig jól érezem magam a bőrömben” – mondta.

fogyás, túlsúly, Paula Denyer,

Térdei miatt nem tudott sportolni, és csak egészségtelen ételeket evett a diéta előtt (fotó: Profimedia)

Ezeket már olvastad?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top