Életmód

Eldőlt az idei érettségi sorsa

Május 4-én lesz az érettségi. Újabb egy héttel meghosszabbították a kijárási korlátozást, csúsznak a bevallási határidők.

Bár szerdára jósolták, végül csütörtökön derült csak ki, mit döntött a kormány a 2020-as érettségi megrendezéséről.  Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy kizárólag azok érettségizhetnek, akik felvételiznek, előrehozott érettségire nincs lehetőség.

Csak írásbeli érettségi lesz, május 4-én kezdődik a vizsga. Egy helyiségben legfeljebb tíz fő vizsgázhat, egymástól legalább másfél méterre.

MTI/Czeglédi Zsolt

MTI/Czeglédi Zsolt

Másról is döntött a kormány

  • Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány döntése értelmében szombattól újabb egy héttel meghosszabbították a koronavírus miatt kijárási korlátozásokat és a hétvégén az önkormányzatok is saját hatáskörükben dönthetnek a korlátozásokról.
  • Döntöttek a beszámolók és adóbevallások elhalasztásáról, 2020. szeptember 30-ig kell ezeknek a kötelezettségeknek eleget tenni. Az online kasszát használó kereskedők jövő január egytől kötelesek a bankkártyás fizetést is biztosítani.
  • 2020. december 31-ig belföldön nem kell fizetnünk idegenforgalmi adót.

nlc.érettségi:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top