Életmód

Életfogytiglani börtönbüntetést kértek a férfira, aki a nyílt utcán lőtte le apát és fiát

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség aljas indokból, több ember ellen elkövetett emberölés miatt emelt vádat a nyíregyházi kettős gyilkosság elkövetőjével szemben.

Tavaly augusztusban kegyetlen kettős gyilkosság rázta meg Nyíregyháza-Orost. A vádirat szerint a vádlott tudomást szerzett arról, hogy a felesége megcsalja őt, emiatt összeveszett a nővel, aki egy időre el is költözött tőle. Egy nyár végi szóváltás után aztán a férfi fogta az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját, és a felesége szeretőjének házához ment. A sértett a családi ház udvarán tartózkodott, és odaérve rögtön célzott lövést adott le rá. A férfi bemenekült a házba, ahol az újabb lövés már a zárt ajtón keresztül érte, és halálos sebesülést okozott. A szomszédos ingatlanból a 41 éves férfi apja is előjött, akire a vádlott szintén rálőtt, de először nem találta el. Szóváltás után aztán hátulról, néhány méterről őt is lelőtte. A vádlottat később a város külterületén fogták el – írja a Blikk.

A börtön udvarán (fotó: Pixabay)

A börtön udvarán (fotó: Pixabay)

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik, az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálhatja meg bíróság a vádlott szabadon bocsátását.

Olvasnál valami jót is Nyíregyházáról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top