Életmód

Külső helyszínen kezdte meg a munkát SZFE új vezetése

A lövész végzettségű kancellár első alkalommal be sem jutott az egyetem épületébe.

Megkezdte a munkát a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése – mondta el a erről a gépesített lövész tiszti végzettségű Szarka Gábor, az SZFE újonnan kinevezett kancellárja pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szarka elmondta, hogy vele együtt a két rektorhelyettes is megkezdte a munkát. A kancellár első alkalommal nem jutott be az SZFE Vas utcai épületébe, amit blokád alá vettek a hallgatók, ezért Szarka külső helyszínen tartott eligazítást közvetlen beosztottjainak.

A kancellár szerint a helyzetet nem próbálják meg erőszakkal megoldani, külső helyszínről igyekeznek végezni a munkát, információhoz jutni, döntéseket hozni.

Megkezdte munkáját az SZFE fölé kinevezett alapítvány

Az SZFE hallgatói szeptember 6-án élőlánccal tiltakoztak az egyetem autonómiájának elveszítése ellen (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Szarka szerint a sztrájkbizottság nyolc követelést fogalmazott meg, ebből 6-ot a fenntartóval szemben, ezekkel munkáltatóként nem tudnak foglalkozni. Amivel igen, az a fizetésemelési igény, ezt meg is emelték, a kért 10 százalék helyett 15 százalékos bérfejlesztést határoztak meg januártól. Ennek ellenére a sztrájkbizottság nem fogadta el feltételeiket.

A kancellár úgy fogalmazott, az új vezetés és a kuratórium mindent elkövet, hogy a helyzetet párbeszéddel megoldja, de erre most nincs fogadókészség. Ez a helyzet a működést is veszélyezteti – emelte ki, hiszen aláírni sem tudja a dokumentumokat.

További cikkeink az SZFE-ügyről:

  • „Ne dőljünk be, nem is gyűlöljük egymást!” – interjú Csoszó Gabriella fotós aktivistával
  • Mucsi Zoltán: A próbák alatt barátkoztam össze igazán a „második feleségemmel”
  • Így „dalolt” Nagy Ervin az SZFE-seknek a Televíziós Újságírók Díjátadóján – Videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top