nlc.hu
Életmód

Kiverte a balhét a Cosmopolitan-címlap

Botrányt okozott a brit Cosmopolitan címlapja

Az elhízással kapcsolatos veszélyek kavarták fel az indulatokat.

Áll a bál az interneten, miután különleges címlappal jelent meg a brit Cosmopolitan februári száma – írja a 444. A lap borítóján ugyanis egy plus size modell látható, mellette a felirat: „Ez egészséges”. A fő kritika ezúttal nem azért érte a lapot, mert a címlapon nem tökéletes testű bikinimodellek szerepelnek, hanem azért, mert a Cosmopolitan egy olyan pandémia idején nevezi egészségesnek az elhízást, amikor a túlsúlyt egyébként is az egyik leggyakoribb kockázati tényezőként említik a szakemberek.

Az egyik twitterező egyenesen odáig ment, hogy a Cosmo meg akarja ölni a túlsúllyal küzdő embereket, hiszen a koronavírus veszélyeit tekintve náluk eleve magasabb a szövődmények kialakulásának rizikója.

Ne a borítójáról ítéld meg a lapot!

A címlapsztori ugyanakkor jóval többről szól, a lap ugyanis 11 túlsúlyos nőt interjúvolt meg, az írásból pedig kiderül, hogy közülük sokan – például a lap sárga hátterű címlapján is látható Callie Thorpe – elmondják, hogy egész életükben a súlyukkal, illetve különféle étkezési zavarokkal küzdöttek. Thorpe elárulta, hogy szinte már a világ összes diétáját kipróbálta, mégsem tudott leadni a súlyából, amióta viszont plus size nőként elfogadja magát, a mentális egészsége rendbe jött. 

Kiborultak a Cosmopolitan címlapjától

Callie Thorpe plus sizeként találta meg a boldogságot (Fotó: Getty Images)

Hasonlóan fogalmazott Jada Sezer is, aki 2018-ban fehérneműben futott maratont, hogy megmutassa, súlyfelesleggel is lehetséges aktív életet élni. Sezer rámutatott, hogy „a mentális egészség hatalmas részét teszi ki a fizikai egészségnek”. 

Érdekes helyzetet idézett elő a címlapsztori, amelyben egyrészt igaza van azoknak, akik a lap felelősségét firtatják a túlsúly és az egészség kapcsán, de szintén igaza van a cikkben megszólaló embereknek is, akik számára az elfogadás rengeteget segített az életük megváltoztatásában. 

További cikkeink a túlsúly és az elhízás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top