Életmód

Fesd át a rosszkedved, fesd át az életed! (x)

Vírus, Covid-19, karantén, kijárási korlátozás, maszk, fertőtlenítés, digitális oktatás, home office…mind-mind olyan kifejezések, amelyeket egy évvel ezelőtt még alig használtunk, vagy alig ismertünk.  Aztán „szinte észrevétlenül” beépültek az életünkbe.

Fesd át a rosszkedved, fesd át az életed! (x)
Biztosnak tűnő életünk eltűnt, és nem várt kihívások kerültek a mindennapjainkba. Akár bevalljuk, akár nem, az aggodalom, a szorongás, a mentális kimerültség része lett az új életünknek. Valahogy bekúszott az általános rosszkedv és a borúlátás a lelkünkbe, és a hosszan elhúzódó tél sem javít igazán a hangulatunkon.

Azt mondják a pszihé a „lélek  élete”. A pszihénk egyéni módon reagál a szomorúságra, a boldogságra, hiszen az érzelmeink, a gondolkodásunk, az emlékeink és mentális teljesítményünk összessége befolyásolja. A pozitív és a negatív érzések egyensúlyba helyezése határozza meg a jólétünket.

A Covid-19 miatti közel 1 éve tartó korlátozások megviselik a pszichénket, egyre idegesebbek, türelmetlenebbek vagyunk. Gyakori az álmatlanság – vagy épp a túlzott aluszékonyság, kiegyensúlyozatlanság a jellemző, mely rányomja bélyegét a hétköznapjainkra, az emberi kapcsolatainkra, és a munkavégzésünkre is.

Fesd át a rosszkedved, fesd át az életed! (x)

Változtassunk!

Először is, töltsünk időt a szabadban. Nem baj, ha hideg van, jól öltözzünk fel és irány a természet. A hosszú álomból ébredező fák rügyeznek, a madarak énekelnek, a virágok illatoznak, persze még alig-alig, de hozzuk el velük a tavaszt.

Másodszor, mozogjunk! Nem az a fontos, hogy mit, hanem, hogy élvezettel tegyük. Táncoljunk, bringázzunk, sétáljunk, bármit kipróbálhatunk, ami felébreszti a testünket. Érezzük, hogy van testünk, érezzük, hogy élünk.

Harmadszor, hívjuk segítségül a természet erejét. A sáfrány – amelyet vörös aranynak is hívnak – évszázadok óta értékes fűszerként, és a tradicionális egészségmegőrzés részeként tartják számon. A növény – Crocus sativus L.- főként Iránban, de Indiában, Görögországban és Spanyolországban is előfordul. A három sáfrányszállal rendelkező Sáfrány-kagyló csak ősszel, néhány napra jelenik meg. A sáfrányszálak betakarítása napjainkban is kézzel történik, ezért is volt mindig nagyon drága. Régen egy pohár sáfrány teát javasoltak lefekvés előtt az álmatlanságban szenvedőknek. Hippokratész is a betegeinek főzetet, teát készített belőle, a leírások szerint fájdalomcsillapításra és a hangulat javítására is felhasználta.

Fesd át a rosszkedved, fesd át az életed! (x)

Ma már sokkal egyszerűbb dolgunk van. A Németországban gyártott Cefasafra® készítmény ugyanis egyedülálló összetételű, értékes sáfrány kivonatot és nagy dózisú B-vitaminokat tartalmaz. A benne levő sáfrány kivonat kiemelkedően magas minőségű, mivel a sáfrányszálaknak csak a legértékesebb, kis piros csúcsait tartalmazza.

A Cefasafra® a B12-vitaminnal együtt hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkcióhoz, a pantoténsavval együtt pedig a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez. A pantoténsav támogatja a normál mentális teljesítményt, továbbá egyes ideg-ingerületátvivő anyagok, szteroidhormonok és a D-vitamin normál szintézisét és normál anyagcseréjét.

Fesd át a rosszkedved, fesd át az életed! (x)Ne feledjük!

Az étrendkiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, valamint az egészséges életmódot, de segíthetnek annak fenntartásban.

100% vegán. Gluténmentes. Allergének, aromaanyagok, színezékek, zselatin, élesztő és laktóz hozzáadása nélkül készült étrendkiegészítő. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top