nlc.hu
Életmód

Vízbe fulladt kisfiú a karcagi strandon

Újabb részletek a karcagi strandon vízbe fulladt kisfiú tragédiájáról

A karcagi strandon megfulladt 7 éves Kálmánka édesapja börtönben ül, de mindenképpen szeretne fia temetésén jelen lenni.

Szombat délután egy 7 éves kisfiú fulladt a karcagi strand gyógymedencéjébe. A kisfiút az úszómesterek kezdték újraéleszteni, aztán a mentősök próbálták megmenteni az életét, de már nem tudtak segíteni rajta.

Az első hírek arról szóltak, hogy Kálmánkát az édesanyja és az új párja néhány percre felügyelet nélkül hagyta, amikor elment a büfébe, de a családtagok ezt cáfolják – írja a Bors. Az azonban tény, hogy a fiú a gyermekmedencéből átment a sötétebb vizű és mélyebb medencébe, ahol életét vesztette.

Karcagi strand

A karcagi termálfürdő korszerűsített szabadtéri gyógymedencéje 2013. július 14-én (Fotó: MTI / Bugány János)

A lap megtalálta Kálmánka apai nagymamáját, aki elmondta, hogy romák, de a híresztelésekkel ellentétben nem volt verekedés a tragédia után a családon belül, és lincshangulat sem volt a strandon. Fia, Kálmánka édesapja a tököli börtönben ül egy kisebb bűncselekmény miatt, és minden vágya, hogy a temetésre kiengedjék a rácsok mögül.

Andrási István, a strand ügyvezetője azt mondta, egyelőre nem tudják, miként fordulhatott elő a tragédia. A gyógyvíz kevert, és valóban sötét színű, de olyan tiszta, hogy akár egy 20 forintos érmét is meg lehet látni a medence alján. Ráadásul a baleset idején sokan voltak a vízben.

A rendőrség még vizsgálja a tragédia körülményeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top