nlc.hu
Életmód

Fogyás hulahopp karika segítéségével

40 kilót dobott le a hulahopp karika segítségével az anyuka

A fiatal édesanya, Cori szerint fontos volt, hogy olyan sportot találjon magának a fogyáshoz, amit szívesen csinál. Így esett a választása a hulahopp karikára.

A 32 éves Cori Magnotta sosem tudott betartani egyetlen edzésprogramot sem, de amikor kisfia születése után makacs pluszkilókkal szembesült, tudta, változtatnia kell. Közel 40 kilót fogyott egy év alatt, és olyan eszközzel, amit mindig is szeretett: hulahopp karikával.

„5 éves koromban hulahoppoztam, nagyon jó voltam benne. Ahogy öregedtem, egyre kevésbé foglalkoztam a hobbimmal, majd elkezdtem dolgozni, és teljesen megfeledkeztem a karikáról. Amikor terhes voltam a kisfiammal, magas vérnyomás alakult ki nálam, veszélyeztetett terhesként két hónapig szigorú ágynyugalomra voltam ítélve. A mozgásszegény életmód hozzájárult a terhesség alatti súlygyarapodásomhoz, a legvégén már 120 kilót nyomtam. A szülés után sem volt egyszerű, ugyanis pajzsmirigy alul működés alakult ki nálam, az anyagcserém lelassult, még jobban megkönnyítve a súlygyarapodást, és sokkal nehezebb a fogyást” – mesélte történetét Cori.

Fiatal anyuka fogyása hulahopp karikával

Cori alaposan átalakult. (Fotó: Cori Magnotta/Instagram)

Az újdonsült anyuka végül elhatározta, hogy formába hozza magát, ezért szórakoztató edzéseket kezdett el keresni az interneten. Így talált rá a FXP Fitness-re, ami a jóga, pilates és kardió gyakorlatokhoz hulahoppot használ kiegészítésként. A fiatal édesanyának eszébe jutott, mennyire szeretett karikázni, így jelentkezett az edzésekre.

„Azonnal megszerettem, hiszen hulahoppozás közben lehetetlen nem mosolyogni, ráadásul egy óra alatt akár 800 kalóriát is elégethetek a balettmozgásokkal, jógapózokkal, erőnlét gyakorlatokkal” – mondta Cori, aki végül otthonában is elkezdett gyakorolni. Először napi 10 perccel kezdte, majd lassan felépítette az erőnlétét.

„Kis idő telt el, amikor az is tudatosult bennem, hogy szeretném oktatni a karikázást, így Bostonban meg is csináltam a tanfolyamot. Mindeközben fogytam, és fogytam, közel 40 kilót. Egyre több energiám lett, többet tudtam a kisfiammal is foglalkozni, játszani” – mondta Cori, aki ma már heti háromszor tart edzéseket, csoportjában az egészen fiataltól az idősekig, minden korosztály megtalálta a neki való tempót.  

Fiatal anyuka fogyása hulahopp karikával

Túlsúlyos anyukából edző. (Fotó: Cori Magnotta/Instagram)

„Kiskoromban versenyeztem a hulahoppommal, ami 20 évvel később újra visszatért az életembe. Nemrég választották meg a Mrs. Fit Amerikát, ahol a hulahopposok közül én vihettem el a koronát. Ezenfelül nemrég a hónap edzőjének is megválasztottak. Ha valaki két évvel ezelőtt nekem azt mondja, hogy fitneszoktató leszek, és 40 kilóval nyomok kevesebbet, egészen biztosan kinevetem, de nincs lehetetlen” – mondta Cori, aki magabiztosságát is visszakapta a hulahoppkarikának köszönhetően. 

Még több egészséges életmód:

via

(Nyitókép: Cori Magnotta/Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top