nlc.hu
Életmód

Tűz ütött ki a Főtaxi Kerepesi úti központjánál

Hatalmas tűz ütött ki a Főtaxi Kerepesi úti központjánál, száz tűzoltó vonult a helyszínre

Kigyulladt egy raktárépület Budapesten, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Kigyulladt egy földszintes raktárépület tetőszerkezete vasárnap este Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton – közölte a katasztrófavédelem.

Száz fővárosi tűzoltó mintegy húsz tűzoltó gépjárművel vonult ki a helyszínre, ahol az egységek – a katasztrófavédelem legutóbbi híre szerint – még most is dolgoznak a tűz oltásán.

Hatalmas tűz ütött ki a Főtaxi Kerepesi úti központjánál, száz tűzoltó vonult a helyszínre

Tűzoltók a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton, ahol egy raktár jellegű, egyszintes épület égett mintegy ezer négyzetméteren 2021. augusztus 9-én (Fotó: MTI / Mihádák Zoltán)

A munkálatokat nehezítette, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, és gyorsan terjedtek a lángok, valamint az éjszaka feltámadó viharos szél is. A tűz a szomszédos irodaépületre nem terjedt át, de a munkálatok idejére kiürítették az ingatlant.

Hatalmas tűz ütött ki a Főtaxi Kerepesi úti központjánál, száz tűzoltó vonult a helyszínre

Lángoló egyszintes, raktár jellegű épület a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton 2021. augusztus 9-én (Fotó: MTI / Mihádák Zoltán)

A katasztrófavédelem korábban azt közölte, hogy a tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki a főváros hivatásos tűzoltói, és több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. 

A Telex azt írja, és a fotókon is látszik, hogy a tűz a Főtaxi központjánál, egy száz évnél öregebb épületnél alakult ki.

Frissítés!

A Főtaxi szolgáltatásaiban nincs fennakadás

A Főtaxi a tűzeset után közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy a Főtaxi budapesti Kerepesi úti irodaháza mögött kigyulladt ingatlan nem a Főtaxi által használt raktárépület. Azt is írják, hogy a tűzoltók megfeszített munkájának köszönhetően a tűz nem terjedt át a Főtaxi irodaépületére és személyi sérülés sem történt. A taxiszolgáltatás zavartalanul üzemel, az utasok a megszokott módon rendelhetnek taxit.

Fővárosi tűzesetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top