nlc.hu
Életmód

Megmentették az elrabolt kutyakölyköt

Megmenekült a kölyökkutya, akit egy majom rabolt el

Egy maláj majom három napig tartotta fogságban a kutyakölyköt.

Elrabolt és túszként tartott fogva egy kéthetes kölyökkutyát egy majom Malajziában. A majombanda már egy ideje Taman Lestari Putra településen garázdálkodott, próbáltak ételt lopni, majd egyikük magukhoz ragadta a Saru névre keresztelt kiskutyát.

A maláj majombandák veszélyesek (Illusztráció: Pexels.com)

A maláj majombandák veszélyesek (Illusztráció: Pexels.com)

A helybeliek azonnal észrevették a túszejtést és nekiláttak megmenteni az egyre elcsigázottabb Sarut. Szerencsére a majom nem bántotta áldozatát, úgy kezelte, mintha a barátja vagy kisbabája lenne. Ám a kiskutya éhezett és egyre fáradtabb volt, a majom pedig mindig visszább húzódott az erdőbe, amikor az emberek közeledtek felé.

A falusiak próbálták élelemmel visszacsábítani a ravasz majmot, ám nem jártak sikerrel. Végül egy óvatlan pillanatban kővel találták el a túszejtőt, aki elengedte áldozatát.

A kis Saru így jó kezekbe került, szerencsére sérülések nélkül megúszta az esetet és már otthont is találtak neki. A beszámolók szerint a majom sem sérült meg.

A maláj kormányhoz  évente átlagosan 3800 panasz érkezik a lakosságtól majmokkal kapcsolatban. Az ország vadvédelmi hivatala a panaszokra válaszul tömeges irtási programot dolgozott ki, 2013 és 2016 között évente mintegy 70 ezer makákót öltek meg. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top