nlc.hu
Életmód

Szédítő ára van a gyerekeknek készült James Bond-autónak

Szuperluxus játékautót dobtak piacra, James Bond-rajongó gyerekeknek

Egy „rendes” prémiumautó árát kérik el érte, cserébe majdnem mindent tud, mint a filmbéli változat.

Egy hét múlva, szeptember 30-án mutatják be a mozik a legújabb James Bond-filmet, a James Bond – Nincs idő meghalni című alkotást, ilyenkor pedig általában komolyan felpörög a 007-es szuperkémhez fűződő ajándéktárgyak és játékok kereskedelme. Talán nem véletlenül mostanra időzítette a The Little Car Company nevű, kifejezetten luxus játékautókra specializálódott cég a legújabb termékének bemutatóját.

Bár a Daniel Craig által alakított Bond már modern autókkal közlekedik, James Bond figurájával örökké összeolvadt az Aston Martin DB5 típusú sportkocsi képe. Az ezüstszürke Aston Martin először talán a legismertebb Bond-filmben, az 1964-es Goldfinger című alkotásban jelent meg. Érdekesség, hogy Ian Fleming, a Bond-sztorik írója eredetileg egy Aston Martin Mark III-as volánja mögé ültette őfelsége szuperkémjét az azonos című regényben, ám a film forgatása idején már a DB5 volt az elegáns brit autógyártó legújabb modellje, így a filmesek végül ezt választották. 

Itt a James Bond-kisautó szupergazdag gyerekeknek

Sean Connery, az eredeti James Bond a Goldfinger című filmben használt Aston Martin DB5 előtt (Fotó: Getty Images)

A filmbéli autóba egy rakás kémkütyüt is beépítettek, ezek természetesen visszaköszönnek a The Little Car Company által gyártott változatban is: vannak rejtett – természetesen nem működő – fegyverei, váltogatható rendszámtáblái, de füstfüggönyt is ki tud ereszteni, ha le kell rázni az üldözőket, illetve lehet vele driftelni, a műszerfalból pedig további rejtett kütyük hívhatóak elő. 

A járgány többet tud egy egyszerű lábbal hajtós kisautónál: villanymotor hajtja és akár 70 km/h sebességet is el lehet érni vele. Nagyobb is egy sima játékautónál, a gyártó szerint kétharmadakkora, mint az eredeti Aston Martin DB5, így a gyerek mellé akár egy felnőtt is beülhet, ami ilyen teljesítmény mellett erősen indokoltnak tűnik. 

Az is rendkívül valószínű, hogy nem fogunk lépten-nyomon mini Bond-autókba botlani a játszótereken, a cég ugyanis eleve csak 125 darab, limitált kiadású járművet készít majd, emellett azonban gyanús, hogy eleve csak a szupergazdagok engedhetik meg maguknak, hogy a csemetéjük hasonló verdával csapasson. A miniatűr Aston Martin DB5 ára ugyanis egészen hajmeresztő, 90 000 font, azaz több mint 37,5 millió forint. Összehasonlításként: egy, az összes extrával felszerelt Ford Mustang Mach-E is „csak” 26,5 millió forintba kerül, pedig utóbbi egy valódi, teljes méretű autó. Persze mindez aprópénz egy igazi Aston Martin DB5 árához képest: egy hibátlan állapotú darabért ugyanis akár 1,3 millió dollárt, azaz több mint 395 millió forintot is elkérnek. 

Még több James Bond az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top