nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós a negyedik hullámról

Rusvai Miklós: októberben meglódulhat a járvány Magyarországon

Rusvai Miklós virológus szerint nem lehet biztosan állítani, hogy ez a járványhullám kevésbé lenne veszélyes.
Rusvai Miklós virológus

Egyre jobban emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon: szeptember elején az új fertőzöttek száma még napi 200 alatt volt a hétnapos mozgóátlagot nézve, ám mostanra ez a szám elérte a 450-et. Aggodalomra ad okot az is, hogy míg augusztus utolsó napjaiban kevesebb mint száz koronavírusos beteget kezeltek kórházban, szeptember 30-ra ez 539-re ugrott.

Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában azt mondta, az adatok nem jelentenek meglepetést, mert nagyjából erre lehetett számítani. Hozzátette, hogy

az új fertőzöttek számának emelkedése fel fog gyorsulni, és a hétnapos csúszóátlagot nézve októberben a napi ezer fölötti számot is elérhetjük.

A virológus szerint nem lehet biztosan állítani, hogy ez a járványhullám kevésbé lenne veszélyes, főleg a statisztikai adatok hiánya miatt, viszont nemzetközi viszonylatban rosszabbnak tűnik a negyedik hullám a többinél.

Romániában magasabb a friss fertőzöttek és a halottak száma, viszont ott kisebb az átoltottság, de ez országonként változik. Olaszországban például kisebb az átoltottság, viszont jobbak a járványügyi adatok, mert fenntartották a maszkhasználatot.

A virológus szerint nem jó a tesztelési gyakorlat Magyarországon, több tesztre lenne szükség. Mint mondta, az orvosok valamilyen okból ódzkodnak a teszteléstől, így jó lenne visszahozni a „kiszállós” rendszert, ami lehetővé tette, hogy házhoz menjenek a tesztelők.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Koronavírus-járvány az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top