nlc.hu
Életmód

Újbuda lett a 7. legmenőbb környék a világon

Újbuda lett a 7. legmenőbb környék a világon

A Time Out magazin listáján a 7. legmenőbb városrész lett a világon Újbuda.

A Time Out brit magazin a 7. helyre sorolta a budapesti XI. kerületet a világ 49 legmenőbb városrészét tartalmazó listáján – vette észre a Telex.

A rangsorhoz 27 ezer városlakót és szakértőt kérdeztek meg, hogy melyek a legjobb városi negyedek a világon az ételek, szórakozás, kultúra és közösség szempontjából.

A cikk szerint Újbuda a belpesti kerületekkel vetekszik, és külön kiemelik a fákkal szegélyezett Bartók Béla utat, ahol számos kávézó, bár és művészeti galéria sorakozik.

A Feneketlen-tó Újbudán

Az újbudai Feneketlen-tó, a háttérben a Bartók Béla út és a Kosztolányi Dezső tér lakóházai (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Szuper elegáns, átalakított tereket is találunk, például egy bárt egy volt buszpályaudvarban, egy elhagyatott szabadtéri színházat, egy koncerttermet egy használaton kívüli ukrán hajón, valamint a Kopaszi-gátat homokos strandjaival és folyóparti bárjaival” – olvasható az ajánlóban.

Megemlítik azt is, hogy 2021-ben Újbudára költözött Budapest egyik legkedveltebb alternatív szórakozóhelye, a Dürer Kert.

Toplistákon Budapest:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top