nlc.hu
Életmód
A metróban keresett állást

A metróállomáson „árulta magát”, azonnal állást kapott

Három nap alatt álláshoz jutott ez a férfi egy szokatlan ötlettel.

Egy fiatal, álláskereső férfinek szokatlan ötlete támadt az érvényesüléshez: standot állított fel egy londoni metróállomáson, ahol „magát árulta”.

álláskeresés

Illusztráció: Getty

A 24 éves Haider Malik a Canary Wharfban állította fel a kis asztalkáját, és az önéletrajzát kezdte osztogatni, miközben az emberek áthaladtak a nyüzsgő pénzügyi negyeden – sokan épp abban reménykedve, hogy pénzügyi pozíciót találnak.

Malik a Middlesex Egyetemen szerzett banki és pénzügyi diplomát szerzett, és már tavaly, a járvány kezdete óta keresett állást – írja a LadBible. Az összes önéletrajzát egy órán belül kiosztotta azután, hogy megérkezett a metróállomásra, ahol egy nagy tábla jelezte, hogy milyen állást is szeretne. „Lépj közelebb az önéletrajzomért, bármilyen tanácsért vagy csak beszélgetni” – írta.
 
Meglepő módon már 9.30-kor üzenetet kapott a Canary Wharf Grouptól, amelyben arra kérték, hogy egy órával később jöjjön el interjúra egy pénzügyminiszteri elemzői álláshoz.
 
A MyLondonnak nyilatkozva a következőket mondta: „Körülbelül 9:30-kor kaptam egy SMS-t az osztály igazgatójától. „A parkolóban volt az autóm, így elvittem a táblát, és az összes cuccomat. „Azt gondoltam: ez őrület! Egy harmincadik emeleti irodában volt az interjú, én meg csak kinéztem az ablakon és arra gondoltam: „soha nem számítottam rá, hogy egyszer itt fogok interjúzni, arra meg pláne nem, hogy esetleg állást is kapjak”. Az interjú után Malik visszatért az autójához, és megnézte a telefonját, kiderült, hogy fotója rohamosan terjed a neten. Nemsokára a második körre is bemehetett, és még aznap este állást ajánlottak neki.
 
Malikot apja, Mehmood Malik, egy 67 éves nyugdíjas taxisofőr ihlette, aki tinédzserként költözött Pakisztánból az Egyesült Királyságba, hogy megpróbáljon munkát találni. Malik köszönetet mondott annak a férfinek is, aki lefotózta őt, és elterjesztette a képet a közösségi médiában.

Az eredeti képeket ITT nézheted meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top