nlc.hu
Életmód

Gyermek intenzíves ellátás hiánya a szolnoki kórházban

Súlyos probléma: akadozik a gyermek intenzíves ellátás a szolnoki kórházban

Ezeket a gyerekeket másfél, kétórás távolságban lévő intézményekbe kellene szállítani, ami akár végzetes katasztrófákat is okozhat.

Kunetz Zsombor orvos azt állítja, hogy nagyon komoly gondok merültek fel a szolnoki Hetényi Géza Kórház működésében – vette észre a Blikk.

Kunetz szerint a szülészeti és a neurológiai, valamint a stroke ellátás már eddig is akadozott ebben a kórházban, és ez így marad ebben a hónapban is. Most már azonban nemcsak a felnőtt ellátást, hanem a gyermek ellátást is érinti a humánerőforrás-hiány, ami nem korlátozódik a nyári szabadságok idejére. Mint írja:

a kórház rendelkezésére álló feltételek mellett olyan műtét nem végezhető, mely előreláthatólag gyermek intenzíves ellátást igényel.

Hozzáteszi, a határozat értelmében ezeket a gyerekeket másfél, kétórás távolságban lévő intézményekbe kellene szállítani, ami szerinte akár végzetes katasztrófákat is okozhat.

Például „egy súlyos balesetben sérült gyermek másfél-, két órás további utaztatása a definitív, azaz a végleges ellátóhelyre akár a gyermek halálát is okozhatja” és „hasonlóan végzetes lehet a késlekedés egy-egy akut fül-orr-gégészeti megbetegedés, vagy akut hasi katasztrófa esetén”.

Az üggyel kapcsolatban a Blikk megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórházat, a megjelenésig még nem válaszoltak.

A munkaerőhiány egyre nagyobb méreteket ölt: június elsejétől nem lehet a Mohácsi Kórházban szülni, a kismamáknak Pécsre kell mennie. 

Súlyos: Akadozik a gyermek intenzíves ellátás a szolnoki kórházan

Súlyos: Akadozik a gyermek intenzíves ellátás a szolnoki kórházban (Fotó: Unsplash/ Hush Naidoo Jade Photography)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top