nlc.hu
Életmód

Súlyos áramütést szenvedett egy nő, a papucsa mentette meg az életét.

Egy egyszerű gumipapucs mentette meg egy nő életét

Áramütés érte a nőt, a legegyszerűbb és legolcsóbb lábbeli akadályozta meg a földelést. Ez mentette meg az életét.

Egyszerű, fekete gumipapucs. Legyen mondjuk Puma. Ismerős mindenkinek, home office-oló, vagy eleve otthon dolgozó, háztartást vezető olvasóink nagy része is alighanem éppen ezt viseli most. (Van, aki még hegyet is mászik benne.) Szerencsére ezt viselte Kerry Tattersley is, miközben hátsó kertjének műfüvét porszívózta; alighanem a papucs mentette meg az életét.

Gumipapucs

Fotó: Puma

A brit szociális munkás ki akarta húzni a hosszabbítóból a porszívót, amikor véletlenül hozzáért a vezetékhez, amely, mint kiderült, nem szigetelt rendesen, Kerryt pedig megrázta az áram. Annyira erősen, hogy hozzávágta a háza falához. Mint később elmondta, sajgó, zsibbasztó fájdalmat érzett, egy tízes skálán nyolcas erősségűt. Mire a férje berohant, a nő fel-alá járkált a konyhában, és nem tudta abbahagyni a remegést, különösen a karjai rángatóztak. Mégis úgy döntöttek, hogy nincs nagy baj; csak akkor ment orvoshoz egy barátja tanácsára, amikor a nehézlégzésre panaszkodott. Tárcsázta a segélyhívót, ahol azonnal mentőt küldtek érte. A kórházban kikérdezték a baleset körülményeiről, arról is, mit viselt; az orvos pedig elmagyarázta, hogy alighanem a papucs mentette meg az életét, megakadályozta ugyanis a földelést. Ha a feszültség akadály nélkül halad a talajna a nő talpán keresztül, alighanem belehalt volna, a gumipapucs azonban  nagyszerű szigetelőnek bizonyult.

Elektrokardiogrammal kimutatták, hogy az agya sértetlen, ám karjában idegsérülés keletkezett. Kelly már jobban van, csak karjai és jobb keze fájogat és gyenge. Úgy tűnik azonban, maradandó károsodásnélkül úszta meg az esetet.

Forrás: LadBible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top