nlc.hu
Életmód

Olivia Wilde salátaöntete

A salátaöntet, ami tönkretette Hollywood egyik álomházasságát

Az Olivia Wilde, Jason Sudeikis és Harry Styles-drámának lett egy negyedik szereplője is: egy salátaöntet, amiről időközben az is kiderült, hogy készül. Igen, ilyen is van...

Olivia Wilde és Jason Sudeikis igazi hollywoodi álompár voltak: szépek, viccesek, tehetségesek, akik nemcsak színészként, de rendezőként, íróként és producerként is megállták a helyüket. Jason mostanában a Ted Lasso című sorozat főszereplője és kreátora, míg Olivia a második rendezésén dolgozott az elmúlt években – a Nincs baj, drágám nemrég debütált a mozikban, a címével ellentétben pedig csak a baj van a filmmel, drágám. És most nem arra gondolunk, hogy az nlc. kritikusa speciel kifejezetten utálta. Hanem az azt övező drámára, ami nem nagyon látszik csillapodni. Olivia ugyanis a Nincs baj, drágám forgatásán szakított Jasonnel, aki akkor már 6 éve volt a  vőlegénye, a nő pedig nem sokkal rá összejött filmje férfi főszereplőjével, Harry Stylesszal. Ez a szerelmi háromszög pedig csak egy extra réteget adott a produkció körül amúgy is gyűrűző botrányhoz – Olivia például a film promotálásakor a színpadon állva kapott bírósági dokumentumokat az exétől…

Olivia Wilde salátaöntete

Jason Sudeikis, Olivia Wilde és Harry Styles (Fotó: Rich Fury, Amy Sussman, Elisabetta A. Villa/Getty Images)

Most pedig, hogy a film bemutatásra került, a cirkusz – és az azt övező figyelem – mint mondtuk, továbbra is ugyanolyan erővel tombol, mint az elmúlt hónapokban. Sőt, egy ismeretlen nő, aki Jason és Olivia gyerekeinek egykori dadusa volt, a napokban újabb adag olajat öntött a tűzre: intim részleteket árult el a pár 2020-as szakításáról. És nem mellesleg egy meglepő új kulcsszereplőt is behozott a képbe, mégpedig egy rejtélyes salátaöntetet is. A Daily Mailnek nyilatkozó dadus elmondása szerint Jason a következőket írta neki SMS-ben: „Olivia csinált egy salátát, elkészítette hozzá a különleges öntetét, és most elment, hogy Harry-vel vacsorázzon”. Mert hogy a színésznőnek volt egy „különleges salátaöntete, amit nekünk szokott csinálni, most pedig elvitte, hogy vele egye meg”.

Érdemes megjegyezni, hogy az expár közös közleményben határolódott el a dadustól. „A minket, valamint szeretteinket, közeli barátainkat és kollégáinkat érintő, immár 18 hónapja tartó lejáratókampánya elérte sajnálatos csúcspontját. Mi továbbra is a gyermekeink nevelésére és védelmére fogunk összpontosítani, és őszintén reméljük, hogy ezek után végre békén hagyja a családunkat” – írták.

De mégis mitől olyan speckó ez a salátaöntet? Mi lehet benne? Nos, a dadusnak fogalma sincs, de Olivia kisegítette az internet kíváncsi népét: egy Instagram-sztoriban megosztotta a receptet. Ez pedig Nora Ephron (tudod, A szerelem hálójában vagy a Julie & Julia – Egy nő, két recept rendezője) Heartburn című könyvéből származik. Elég ironikus, tekintve, hogy a szerző, a saját válásáról írta a kötetet. A netezők szerint Olivia a Questlove’s Potluck című 2020-as műsorban már bemutatta ezt az öntetet, amiben láthatóan Ephrontól inspirálódott, de a receptjét egy kicsit felturbózta.

Mutatjuk, hogyan készítheted el te is:

  • 2 evőkanál dijoni (lehetőleg Grey Poupon) mustár
  • 2 evőkanál vörösbor ecet
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • méz
  • fokhagyma

A mustárt a vörösbor ecettel keverd össze, add hozzá a mézet és a fokhagymát, majd folyamatos keverés mellett, lassan csorgasd hozzá az olajat, amíg krémes, sűrű szószt nem kapsz. És már kész is van Olivia Wilde híres salátaöntete, ami a hollywoodi álompár válásához vezetett.

Tipp: Nora Ephron az szószt csupa zöldsalátával ette – ő rukkolát, vízitormát és endíviát mixelt össze –, ha viszont Oliviát követnéd, akkor lazac-salátát készíts cukkinivel és burgonyával.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top