nlc.hu
Életmód

Helmut Strebl, a világ legszálkásabb embere

Anatómiai modell lehetne a világ legszálkásabb embere

Az osztrák testépítő már 54 éves, de szálkás teste ma is ámulatba ejti az embereket.
Helmut Strebl, a világ legszálkásabb embere

Helmut Strebl egy osztrák testépítő és fitneszmodell, akit az elképesztően kidolgozott és szálkás izomzata miatt csak úgy hívnak: a világ legszálkásabb férfija. Ez nem egy hivatalos cím, de a fotókat elnézve nehéz elképzelni, hogy bárki felülmúlhatná. Strebl egy két lábon járó anatómiai modell, biológia órán lehetne mutogatni, amikor az emberi testet tanulják, hiszen gyakorlatilag látni, ahogy az izomrostjai összehúzódnak a bőre alatt.

A Strebl hihetetlenül szálkás testéről készült fotók éve óta ámulatba ejtik az internetezőket, és rendszeresen felbukkannak a különböző platformokon. A férfi már 54 éves, érthető módon már nincs a legjobb kondiban, de még mindig aktív, és ma is csodájára járnak a testének.

Ritkán ad interjút, de ezek egyikében elmondta, hogy 12 éves korában kezdett súlyokat emelgetni, hogy megvédje magát. Sovány és gyenge volt, és könnyű áldozatot jelentett az iskolai bántalmazóknak. Egy iskolatársa inspirálta, akit csak „izomgépnek” nevezett, az ő hatására vízzel töltött meg két mósószeres flakont, és azokat emelgette mint házilagos súlyzókat.

Igazi edzőterembe csak 16 évesen kezdett járni, de a kitartása és céltudatossága meghozta a gyümölcsét, hogy később lenyűgöző eredményeket érjen el. Nagyon tudatosan állt az edzésekhez, minden izomcsoportra részletesen és előre megtervezte a gyakorlatokat.

Helmut Strebl bámulatosan szálkás izomzata annak köszönhető, hogy a testzsírszázaléka csupán 4 százalék körüli, amit nagyon nehéz elérni. Ráadásul egyáltalán nem veszélytelen: Andreas Münzer osztrák profi testépítő minden idők legalacsonyabb testzsír-százalékával rendelkezett, majd 1996-ban, 31 éves korában meghalt. A vizsgálatok szerint nulla volt a testzsírszázaléka, amikor elhunyt.

Szerencsére Streblnek nem került az életébe a testépítés. Lehet, hogy nem ő a világ legizmosabb embere, de ha az izmok kidolgozottságáról van szó, egy másik ligában játszik, és megérdemli a világ legszálkásabb embere címet.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: YouTube/Muscle Madness)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top