nlc.hu
Életmód

Ő az igazi Vasember

15 éves kora óta kalapáccsal üti a testét a „kubai vasember”, mára már immunis a fájdalomra

Havanna utcáin szórakoztatja a járókelőket az egykori bokszoló.
Vasember,

A 32 éves Lino Tomasént a “kubai vasembernek” hívják, mert állítólag úgy edzette meg a testét, hogy naponta körülbelül ezerszer egy nehéz kalapáccsal ütötte. Az utcai előadóművész először 2020-ban keltette fel a média figyelmét, amikor elterjedt róla egy felvétel, amin ököllel és könyökkel betonfalakat ütöget. Azóta a hírneve folyamatosan nő. Ma már több mint 100 ezer ember követi az Instagramon, és abból él, hogy utcai fellépéseket tart, melyek során megmutatja hihetetlen erejét. Legtöbbször fekvőtámaszt végez a csuklóján egy másik emberrel a hátán, vagy éppen egy hatalmas kalapáccsal ütögeti a csuklóját, az öklét és a lábszárát, vagy pedig mást kér fel arra, hogy őt üsse, bizonyítva: tényleg jól bírja a kalapácsütéseket.

A fitt kinézetű fiatalember állítólag 15 éves korában kezdte “vassá” edzeni a testét egy kalapáccsal. Azóta már több millió kalapácsütésen van túl, és állítja: immár immunis a fájdalomra. De miért kezdte kalapáccsal ütni magát? – merül fel a kérdés. Tomasén azt mondja, azért tette, hogy felkészítse a testét a bokszmeccsekre, ám azóta már maga mögött hagyta az ökölvívó karriert.

“27 meccsem volt kiütéssel Mexikóban, de visszavonultam, mert az utolsó meccsen sajnos betörtem az ellenfél koponyáját, és azonnal meghalt” – nyilatkozta korábban a Reuters hírügynökségnek a “kubai vasember”. “A pénzt, amit bokszolással nyertem, körülbelül 100 ezer dollárt, a családomnak adtam, és megígértem, hogy soha többé nem bokszolok” – mesélte.

Jelenleg Havanna utcáin keresi a kenyerét: szórakoztatja a járókelőket, valamint meg akarja mutatni a fiataloknak, hogy semmi sem lehetetlen. Ma már nem bánja, hogy letette a bokszkesztyűt. “Több ezer dollárt ajánlottak fel, hogy újra a ringbe lépjek, mert ismerik a képességeimet, de én mindig nemet mondtam” – dicsekedett.

(via)

Kiemelt fotó forrása: El Hombre de Hierro Cubano / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top