nlc.hu
Életmód

Nyílt levél a boldogtalan énemnek

Nyílt levél a boldogtalan énemnek: „Őszintén, túl sokszor vágsz szerencsétlen fejet”

Egy fiatal nő írt saját magának levelet, hogy valahogy kikeveredjen a sötét gondolatokból, amik mostanában átvették felette az uralmat.

Az életed sokszor nem könnyű, és nem mindig találod a számodra megfelelő utat, akármennyire is próbálkozol. Azt hitted, hogy mindent elrendeztél és a kezedben van az irányítás, aztán jó nagyot koppantál, amitől most boldogtalan vagy. Lehet, hogy valahol balra fordultál, ahol jobbra kellett volna? Nem nagy ügy! Mit akarsz csinálni? Egy darabig rendben van, ha sajnálod magad, sőt, valószínűleg egészséges, ha elgyászolod a múltat és az összeomlott jövőképedet. Engedd, hogy fájjon, kérdőjelezz meg mindent, amit valaha tettél, mert ezen keresztül jutsz el a gyógyulásig és tudsz majd újra talpra állni.

Mindennap új esélyt kapsz arra, hogy jó döntéseket hozz, hogy jobbá tedd az életedet, kijavítsd a hibákat. Szerencsésebb vagy, mint gondolnád, ezért mindig legyél hálás. Tudod, hogy áldott vagy, és mindig ott van valahol a fejedben az a kis hang, amely azt súgja, hogy az élet sokkal rosszabb is lehetne. De vannak sötét napok is. Azok a napok, amikor úgy döntesz, hogy egyszerűen utálsz mindent magaddal, az életeddel és az egész univerzummal kapcsolatban. A rossz napok, amikor azt gondolod, hogy az életed szánalmas és értéktelen csupán azért, mert a dolgok nem úgy alakultak, ahogy eltervezted és átverve érzed magad.

Göndörhajú nő ül a székben és ír

Nyílt levél a boldogtalan énemhez (Kép: Getty Images)

Már annyi mindent láttál és tanultál. Néha túlságosan is szerettél, és túl korán elvesztetted azokat, akiket a szívedbe fogadtál. De drágám, köztünk szólva, már annyiszor összetörtél, hogy nincs más lehetőséged, mint felállni és továbblépni. Néha olyan dolgokba, helyzetekbe és emberekbe kapaszkodtál, amiket el kellett volna engedned, de legalább tanultál valamit útközben. Szóval, ha lesz egy nap – és tudjuk, hogy lesz –, amikor úgy érzed, hogy gyűlölöd magadat, az életedet és az egész világot körülötted, kérlek, állj meg egy pillanatra és csak lélegezz. 

Ezt az időt használd arra, hogy felidézz valami jót magadban (nem csak azt, ami boldogtalanná tesz), és mindazt, ami téged meghatároz. Lásd meg a sok réteg alatt a benned rejtőző jót is. Miközben pedig ezt teszed, ne feledd, hogy megérdemled a kedvességet, a szeretetet és a tiszteletet, és ne hidd el, hogy le kellene adnod az elvárásaidból, hogy megfelelj mások akaratának. Tudom, hogy lesznek emberek, akiket nem akarsz elveszíteni, és azt akarod majd, hogy szeressenek, de ne feledd, hogy a szeretetet nem lehet erőltetni. Emlékezz arra is, hogy minden okkal történik. Tudom, hogy néha túlságosan fájdalmas szembenézni az igazsággal, és egy ideig inkább másfelé nézel, de ez rendben van. Erős vagy, ezért tudom, hogy nem fogsz túl sokáig félreállni, és végül azt teszed, ami a legjobb neked.

Bár időnként nagyon nehéz úgy élni az életet, hogy a belül tátongó ürességtől boldogtalannak érzed magad, de ne ess kétségbe. Maradj nyitott a szeretetre, a pozitív energiákra és az életre. Ne próbáld túlságosan erőltetni azt, ami nem megy, csak engedd meg, hogy megtörténjen, aminek meg kell történnie. Soha ne add fel azt, amiben hiszel, és próbálj továbbra is önmagad legjobb verziójává válni. Ne felejts el mosolyogni, mert őszintén, túl sokszor vágsz szerencsétlen fejet. Ennyire rossz nem lehetsz. Szerethető vagy, és van egy olyan érzésem, hogy szebb napok jönnek hamarosan, csak ki kell tartanod. Nem számít, mi történik, mindig emlékezz a szerencsédre és a benned rejlő erőre.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top