nlc.hu
Életmód

Hűtlenség a hűtlen fél szemszögéből

Szeretem a páromat, de jó a másik nővel is összebújni

Az az igazság, hogy én is hasonló cipőben járok, mint az előttem írók: van egy nő, akivel szoktam találkozni. Persze mindkettőnknek van párunk. Nagyon nehéz, nem tudok mit csinálni, mert szeretem a páromat, de néha jó egy másik nővel is találkozni, egy kicsit összebújni. “

– ritka, hogy ha idősebb férfi olvasótól kapunk levelet, hát még ha olyasvalakitől, aki maga a hűtlen fél. Az ő szemszögéből is megismerhetjük a szerelmi háromszöget, és ezt a pár sort olvasva akár el is lehetne fogadni mindazt, amit érez. Azonban azt ne felejtsük el, hogy sosem a megcsalás ténye, hanem az azzal járó hazugságok fájnak igazán. Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó válaszol az újabb olvasói kérdésre.

A megcsalás rengeteg hazugsággal jár együtt

A hűtlen félnek általában rengeteg oka van arra, hogy megtegye a lépéseket. Azok a férfiak vagy nők, akik félreléptek, sohasem azt bánták meg, hogy az a bizonyos szex vagy több szex megtörtént. Még csak nem is azt, hogy megismerkedtek valakivel, akivel jól érezték magukat. Hanem azt bánták meg, hogy azzal amit tettek, mélyen megbántották, becsapták a partnerüket. A kettő között hatalmas a különbség, és jól látható, hogy mi is az, ami igazán fájhat az intim szerelmi kapcsolatokban. A hazugságok, amikkel együtt jár a megcsalás, azok fájnak igazán. Ezekkel becsapják a partnert, aki tényleg elhiszi, hogy akkor és ott valami fontosabb munka vagy külföldi út áll a kihagyott közös estéken.

Ezek a hazugságok azok, amik miatt a megcsalt partnerek azt hiszik, nem lehet megbízni a másik félben, mert bármikor hazudhat arról, hogy éppen hova ment, kivel csetel, kivel sms-ezik. A hazugságok pedig akár évek múlva is beugorhatnak, bevillanhatnak, ahogy a fájdalom is és a kétségek is feltörhetnek újra. Igen nehéz érzések ezek, amik akár egy későbbi párkapcsolatban is felbukkanhatnak, minden ok nélkül.

megcsalás

Forrás: Getty Images

Vannak férfiak és nők, akik képtelenek monogámiában élni, akiknek valamiért szükségük van arra a visszajelzésre, hogy vonzó emberek. Lehetséges, hogy számukra tisztább és egyértelműbb lenne bármilyen párkapcsolat, ha felvállalnák, és megbeszélnék a partnerrel a játékszabályokat. Tudom, hogy ilyenkor a legtöbben rettegnek belegondolni, hogy a tartós partner is mással is lefeküdne, azonban ez így korrekt és tiszta. Ezzel elkerülhető lenne a sok-sok hazugság, amivel a megcsalás együtt jár, és amik igazán lerombolják a bizalmat a párkapcsolatokban.

Az is megoldás lehet, hogy a partnerrel együtt élik meg a kalandokat, már ha természetesen ő nyitott rá. Vannak házasságok, amik remekül működnek, gyerekek is születnek és családként is jól működnek úgy is, hogy kéthavonta, havonta szvingerklubokba járnak a partnerek. A szexualitás csak egy szelete a párkapcsolatoknak, viszont olyan területe, amiben minden más egyéb meg nem oldott probléma is jelen lehet és amik hatással lehetnek a szexuális életre. 

Olvasónk csak azért írt ugyan, hogy megossza, miért lép félre, és ebből ő milyen érzéseket vesz ki. Válaszként természetesen nem lehet mást írni, mint megköszönni, és jelezni, hogy hosszú távon ez nem biztos, hogy fenntartható lesz, nagy a lebukás veszélye, és nem is korrekt a partnerrel szemben. Van más út is, javaslom, hogyha szeretné a partnerét megtartani, valahogyan találjanak együtt olyan közös utat a kalandokban, ami építi és nem rombolja a közös életüket.

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól, pártanácsadótól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top