nlc.hu
Életmód

Majdnem az életébe került az akupunktúrás kezelés

Majdnem az életébe került az akupunktúrás kezelés

Minden szerve károsodott.
akupunktúra

Sürgősségére került egy ráktúlélő, akinek egy torontói akupunktúrás azt ígérte, hogy kezelésekkel visszanöveszteni a pajzsmirigyét – írja a Telex. Az illetőnek a siker érdekében abba kellett hagynia a pajzsmirigy-gyógyszerek szedését, emiatt azonban fáradékonyság, beszédzavar, homályos látás, fülcsengés és sárgaság alakult ki nála. Az akupunktúrás azonban azzal győzködte, hogy mindez annak a mellékhatása, hogy a terápia működik, és növekszik a pajzsmirigye.

A beteg végül olyan rosszul lett, hogy pajzsmirigy-alulműködéssel a sürgősségi került. Kezelőorvosa szerint minden fontosabb szerve károsodott, és minden bizonnyal meghalt volna, ha nem kezdi el újra szedni a gyógyszereit.

Az eset után az akupunktúrás ellen fegyelmi eljárás indult, és 12 hónapra felfüggesztették Kyung Chun Oh engedélyét, valamint több mint 29 ezer dollár pénzbüntetésre kötelezték. Az akupunktúrás azonban meg sem jelent a tárgyalásán, bezárta a klinikáját és Koreába költözött.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top