nlc.hu
Életmód

Last minute tippek a bikintesthez

Idén se jött össze a bikinitest? Mutatjuk a last minute megoldást

Megint itt a nyár, de a meleggel nem érkezett meg a hőn áhított ideális bikinitest. Semmi pánik, ebben a helyzetben is van megoldás!

Már télen elterveztük, hogy a következő nyáron elégedettek leszünk testünkkel. Ennek érdekében edzéstervet állítunk össze fejben, rászánjuk magunkat a küldetésre. Aztán eljön a tavasz, és hopp, itt is van a nyár. Elrepült az idő, mi pedig megint elégedetlenek vagyunk testképünkkel.

Két fiatal lány között napozik egy idős úr.

Minden test bikinitest

Minden test strandra való, kivétel nélkül, ideális bikinitest nem létezik. Tudjuk azonban azt is, hogy nem olyan egyszerű feltétel nélkül szeretni magunkat és elfogadni külsőnket. Nehéz elengedni a fülünk mellett minden társadalmi nyomást, amely az ideális testet népszerűsíti. Mindenkit arra biztatunk, hogy törekedjen saját magának megfelelni, ne pedig idegenek elvárásainak.

Az edzés fő célja, hogy egészségesek maradjunk és javítsunk állóképességünkön. Fürdőruhában állva a tükör előtt mégis azt érezhetjük, hogy külsőnk megváltoztatása az elsődleges cél (ezzel semmi baj nincsen). Sosem lehet időben elkezdeni a testmozgást ahhoz, hogy nyáron elégedettek legyünk magunkkal. De már akár 10 nap alatt is érhetünk el változást, ha későn kapnánk észbe.

A tengerparti test elérése küzdelmekkel jár: keményen kell edzeni, megfelelően táplálkozni, szükség van elegendő minőségi alvásra. A legnehezebb a fegyelem. Mindent szigorúan betartani, ráadásul az alkoholt is kerülni kell, ha nem akarunk visszalépést tapasztalni.

Kidolgozott női test fehér bikiniben.

A friss edzés segít kiemelni vonalainkat

Létezik néhány fitnesztrükk, amelyek beválhatnak, ha már csak egy hetünk van nyaralás előtt. Figyelem! Ezek a tippek hosszú távon nem fenntarthatóak, normális körülmények között nem is ajánlottak. A szükség (kétségbeesés) néha mégis törvényt bont.

Pánikedzés

Az utolsó pillanatokban elvégzett edzésektől semmilyen szín alatt nem leszünk izmosabbak. Azonban egy strandolás előtti mozgás szinte csodákra képes. Egyórás súlyzós edzés után mindenki remekül néz ki (a vérrel telepumpált izmok miatt). Az edzők azt javasolják, hogy koncentráljunk a gyakorlatok ismétlésére edzés közben. Ne ilyenkor akarjunk mindenféle gyakorlatsort bevetni.

Ha van több napunk edzeni, akkor koncentráljunk a lábra és a hátra. Ezek a legnagyobb izomcsoportok. Tehát ha ezeket mozgatjuk, akkor több zsírt és kalóriát égethetünk. Ajánlott olyan gyakorlatokat választani, amelyek megmozgatják a teljes testet.

Minidiéta

Pár nap alatt nem lehet megváltoztatni a világot, azonban az étrend szigorításával hozhatunk el minimális változásokat. Csökkentsük a szénhidrátbevitelt, helyette együnk sok gyümölcsöt és zöldséget. Ne felejtsünk el sok folyadékot inni!

A szénhidrát miatt felpuffadunk, mivel arra készteti a szervezetet, hogy vizet raktározzon el bőrünk és izmaink között. A rostos zöldségek – amellett, hogy táplálóak – segítenek jóllakottnak érezni magunkat, így csökkenthetjük a szénhidrátbevitelt.

Testtartás

Fényéveket javíthatunk megjelenésünkön, ha helyes a testtartásunk. Lehet, nincs is pocakunk, csak görbén jártunk-keltünk mostanáig.

Önbizalom

Nyugodtan lehet szemet forgatni, azonban ez igaz. Ha jól érezzük magunk, az kihatással van környezetünkre is. Fake it ’til you make it, szól a közismert mondás. Azért vagyunk a strandon, hogy jól érezzük magunkat. A nap végén rájöhetünk, hogy nem is volt olyan nagy dolog.

Tipp férfiaknak

Gondos „férfiatlanodással” könnyen le lehet dobni néhány kilót. A szőr eltakarja a határozott vonalakat, így nem látszanak rendesen izmaink ívei. A teljes szőrtelenség egyéni döntés, elég megrövidíteni a szőrszálakat, különösen a hasizom környékén.

Ha már elgondolkodtunk azon, hogy a testépítők miért kenik be magukat, akkor itt a válasz: a barnaság kiemeli a vonalakat. Minél sötétebb az ember, annál karcsúbbnak tűnik. A rákkeltő szolárium szóba se jöhet, de egy kis, természetesen megfontolt és szakszerű műbarnulás sokat javíthat a megjelenésen. Arra figyeljünk, hogy ne jussunk olyan sorsra, mint a Jóbarátok című sorozatban Ross Geller („Nyolcas vagyok?!”).

(Forrás: The Journal, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top