nlc.hu
Életmód

Mi minden jön ki Mészáros Lőrinc jachtjának 27 milliárd forintos árából?

4 Nógrád megyei falut is vehetne a jachtja árából Mészáros Lőrinc

27 milliárd forint. A 444 beszámolója szerint ennyibe került Mészáros Lőrinc új szuperjachtja, melynek fedélzetén nemrég lefotózták a dúsgazdag üzletembert és feleségét, Várkonyi Andreát. Egy hétköznapi ember számára elképzelhetetlenül sok pénz. Utánajártunk, hogy ha az ember nem egyetlen jachtra költi, mi minden jönne ki belőle.

Egy 770 ezer (!) fős gigalakodalom

Ha Andi és Lölő hajlandó lett volna várni az esküvőjével addig, amíg az egykori gázszerelő úgy igazán megszedi magát, nem kellett volna szerény lakodalmat tartaniuk erősen visszafogott vendégszámmal, hanem úgy istenigazából megünnepeltethették volna magukat és szerelmüket az egész országgal. Valljuk be, sokan szívesen ott lettünk volna a nagy napon, hogy együtt koccintsunk az ifjú pár egészségére vagy csörömpöljünk a kanalunkkal, hogy

Csókot! Csókot!

Amennyiben a 27 milliárd forintot nem hajóra, hanem esküvőre költik, akkor a szupergazdag Mészáros Lőrinc meg tudta volna vendégelni két átlagos magyar (VÁR)megye teljes lakosságát, a rokkant Gizi nénitől kezdve az alkoholista Lali bácsin át egészen a legkisebbekig. Ez a szám úgy jött ki, hogy egy vendégre felmerülő költségként 35 ezer forintot számoltunk, ami átlagosnak számít manapság. Ebből persze nem jön ki a kaviár, a homár és a Moët & Chandon pezsgő, és nem számoltunk külföldi sztárfellépővel sem, viszont az igazán magyaros mulatás töltött káposztával, töltött rántott húsokkal és jó magyar pálinkával simán belefér, és még talpalávaló is lesz. Már csak egy alkalmas helyszínt kellett volna találni hozzá…

3857 darab új Suzuki Vitara

2022 végére a személyautók átlagos életkora 15,4 év volt Magyarországon, ahogy egyre drágábbak lesznek az új autók, úgy öregszik rohamosan a magyar autópark. Mészáros Lőrinc sokat tehetne azért, hogy sok magyar családnak egy kicsit jobb legyen azzal, hogy új autóba ülhet. Szándékosan nem luxusautót, hanem népautót választottunk, az itthon egyik legnépszerűbbnek számító Suzuki Vitarát, aminél az árakat átvizsgálva egy hétmillió forintos átlagárat állapítottunk meg. A jacht árából Mészáros Lőrinc akár 3857 magyar családot is megajándékozhatott volna egy vadonatúj Suzukival, de végül is miért tette volna, a pénzünk sokkal jobb helyen van a Földközi tengeren és az Adrián.

Majdnem 3 millió budapesti havibérlet

Budapesten a havibérlet ára felnőtteknek kedvezmények nélkül 9500 forintba kerül, ezért cserébe egy hónapon át minden bérlettulajdonos szabadon használhatja a helyi buszokat, villamosokat, trolikat, metrót, sőt még a HÉV-re és a MÁV bizonyos járataira is érvényes. 27 milliárd forintból összesen 2 millió 842 ezer havibérletet lehetne megvásárolni, akkor Budapest teljes lakosságának (nagyjából 1,8 millió fő) egyhavi bérlete kijönne belőle, még azoké is, akik sosem használnak tömegközlekedést, és még maradna a fél város bérletére a következő hónapban is.

270 vadonatúj lakás egy menő budapesti lakóparkban

Ha Mészáros Lőrinc szeretné, a jachtja árából akár egy komplett budapesti lakóparkot is vásárolhatott volna magának recepcióssal együtt. Az árakat nézve nem sok olyan új építésű lakóparkot találni a fővárosban, ahol legalább egy kisméretű lakást ne vehetnénk magunknak 100 millió forintból, szóval ezt lőttük be árnak. Ennyivel számolva 270 lakás férne bele abba a költségvetésbe, amit az ország gázszerelője a Rose D’orért fizetett, vagyis gyakorlatilag egy egész lakópark, kisebb lakóparkok esetében pedig akár több is.

30 millió csésze igazán finom cappuccino

Nem garasoskodtam, 900 forintra lőttem be a kávé árát, ugyanis ennyiért a legtöbb helyen Magyarországon már lehet egészen tisztességes cappuccinót fogyasztani. Ezen az áron 30 millió csésze cappuccino vásárolható, ami nemcsak azt jelenti, hogy Lőrinc Magyarország teljes lakosságát meghívhatná háromszor kávézni, hanem azt is, hogyha Andi napi két csészével iszik meg belőle, akkor 15 millió napra, azaz 41 ezer évre (!) előre fedezi a kávéfogyasztását, de ha Lölő is csatlakozik hozzá, akkor a jacht árából akár 20 500 éven át kávézhatnak kettesben. És akkor Andinak legalább soha többé nem kéne azt az undorító lötty Hell Iced Coffeet innia, amit a fotókon a kezében láttunk. Ez nemcsak neki lenne jobb, hanem az ország közérzetének is.

Sanlorenzo Yacht

Fotó: Sanlorenzo Yacht

1080 falusi ház, azaz nagyjából négy teljes falu Nógrád megyében

Nagyoroszi teljesen átlagos falu Nógrád vármegyében. Pont az átlagossága miatt esett rá a választásom, és bár nyilván lehet már kapni ott házat 8-10 millió forintért is, a tisztesség kedvéért olyan árat lőttem be, amiért már igazán tisztességes házakat árulnak arrafelé, és ez az ingatlan.com tanulságai szerint 25 millió forint. Ennyi pénzből összesen 1080 ház ára jön ki a környéken a szuperjacht 27 milliárdos árából. A Wikipédia szerint Magyarországon középfalunak számít egy olyan település, aminek a lakosság száma 1000 és 2000 fő között mozog. Ha egy házra átlagosan négy lakóval számolunk, akkor 1080 házból már kijön négy teljes magyar középfalu Nógrádban.

178 ezer Sziget hetibérlet

A Sziget fesztivál sok magyar számára egy ideje már luxuskategória, ami teljesen érthető, ha látjuk, hogy egyetlen hetijegy ára 151 600 forintba kerül. A 27 milliárd forintból Mészáros Lőrinc 178 100 darab hetibérletet tudna vásárolni, vagyis képes lenne arra, hogy szinte egymaga biztosítsa a közel telt házat a népszerű fesztiválon. Ennyi jegyből akár meg tudta volna Szigeteltetni az összes frissen érettségizőt (111 ezer fő) egyfajta nagylelkű ajándékként, és még maradt volna másoknak is. Ha pedig VIP-bérlettel számolunk – márpedig Mészáros Lőrinc esetében számoljunk nyugodtan azzal –, akkor 112 687 bérlet jönne ki az összegből, vagyis még mindig beleférne az összes friss érettségiző meghívása, ráadásul mindannyian VIP-élményt kapnának a fesztiváltól.

15 millió sajtos-tejfölös lángos a Balatonnál

Ha idén valaki azt akarta illusztrálni, hogy mennyire drágult a megélhetés, az egyik kedvenc példa mindig az amúgy régóta olcsó ételként számon tartott sajtos-tejfölös lángos brutális drágulása volt. A balatoni árak különösen riasztóak, de az talán elmondható, hogy a legtöbb helyen még a magyar tenger partján is lehet sajtos-tejfölös lángost kapni 1800 forintért. Ezen az áron Lőrinc 15 millió lángost vehetne a magyaroknak, azaz minden magyarnak fizethetne egy sajtos-tejfölöset, és mivel még így is bőven maradna, akár az extra sonka is kijönne belőle.

Sanlorenzo Yacht

Fotó: Sanlorenzo Yacht

692 ezer darab Taylor Swift-koncertjegy

Az idei év legnagyobb popszenzációját jelenti Taylor Swift ERAS turnéja, amire komoly kihívást jelent jegyet vásárolni, mert pillanatok alatt telnek be azok a stadionok, melyekben fellép. Ha csak alapjegyre vágyunk, és semmi flanc, a környékünkön nagyjából 100 eurót (kb. 39 ezer forintért) kell fizetnünk érte. Mészáros Lőrinc Rose D’orjából 692 ezer Taylor Swift koncertjegyet vásárolhatna. Mivel egy nagyobb európai stadion nagyjából 60 000 férőhelyes, ez azt jelenti, hogy Lölő akár 11 Taylor Swift koncert összes jegyét felvásárolhatná 27 milliárdból. Tudom, a helyzet bonyolultabb, hiszen sokféle jegyár-kategória létezik, de még ezzel együtt is egymaga csinálhatna már telt házas bulit az énekesnőnek. (Nem mintha utóbbi erre rá lenne szorulva.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top