nlc.hu
Életmód

Nyílt levél a mögöttem álló vásárlóhoz

Nyílt levél a vásárlóhoz, aki a nyakamba liheg a boltban

Mindenkinek volt már szerencséje ehhez a típusú vásárlóhoz, aki azt gondolja, attól gyorsabb lesz a vásárlás ideje, ha ő már a sarkunkban toporog.

Kedves Vásárlótársam,

A levelemet azzal kezdeném, hogy te szereted, ha a másik a nyakadba liheg? Egy tök vadidegen, aki úgy tapad rád, mintha az legalábbis az élete múlna rajta? Volt rá példa, hogy ez bármilyen módon javította a vásárlás élményét? Tényleg őszintén kérdezlek, mert egész egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy téged ez nem zavar. Hogy szereted, ha az intim szférádat megsértik, miközben éppen csak, hogy túl vagyunk egy világjárványon.

Már a Covid előtt is utáltam, ha a másik vásárló a nyakamra mászott, azóta pedig kifejezetten rühellem. Egyrészt nem őriztünk együtt nyájat, hogy a közeledés érthető legyen, másrészt nem akarom tudni, mit ettél ebédre. Harmadrészt pedig nem ez lesz az, amitől gyorsabban fogok pakolni. Sőt, frusztrációmban még kevésbé leszek hatékony, így számolhatsz azzal, hogy tovább nő a várakozási idő. És akkor még örülhetsz, hogy nem küldtelek el melegebb éghajlatra. Pedig benne van a pakliban, és tudom, hogy nekem lenne igazam, ahogyan azzal is tisztában vagyok, neked állna feljebb, ha mégis közölném a véleményem.

Téged hogy érintene, ha én böködnélek a kocsival vagy a kosárral? Ha rátolnám a sarkadra a kocsi kerekét? Ha ott tornyosulnék feletted, amikor még szinte nem is fizettél? Ha a lábammal hangosan topognék, ciccegnék sürgetve, hogy pakolj gyorsabban? Vagy ha csak szimplán a nyakadra másznék, miközben mondjuk (tudtomon kívül) covidos vagyok? Szeretnéd, hogy megfertőzzelek?

 Nyilván nem… (Most szólok, hogy megint nő a fertőzöttek száma.)

A világjárvány nagyon jó volt arra, hogy akárcsak az autópályán, bevásárlás közben is kijelölje a határokat, ha jobban tetszik a követési távolságot. Az a bizonyos 1,5 méter nem véletlenül lett meghatározva, és a legtöbb helyen azóta sem szedték le a jelöléseket, így 

nyomatékosan kérlek, hogy vedd a fáradtságot és tartsd be!

Nem azért, mert különben a haragommal számolhatsz (bár sanszos, hogy ki fogok akadni), hanem azért, mert ennyi figyelem a másik iránt legyen már benned. Képzeld csak egy pillanatra magad a helyébe és ezek után lépj egyet vissza. Mindannyiunk testi és lelki egészsége érdekében!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top