nlc.hu
Életmód

Almaecetes hajápolás

Csodaszer a hajápolásban: vesd be az almaecetet!

Az almaecetet nemcsak a konyhában, hanem a szépségápolásban is hasznosíthatod. Építsd be a hajápolási rutinodba, mondjuk, miért érdemes!

„Az almaecet sokféle értékes tápanyagot (kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A- és C- vitamin, béta-karotin) tartalmaz, és egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai kiemelkedőek. Magas rosttartalmának köszönhetően enyhíti a gyomor- és emésztési problémákat, ugyanakkor csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, antioxidánstartalmának köszönhetően pedig a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében is fontos a szerepe. Emellett pedig a szépségápolásban is bevethető!” – olvasható a hazipatika.hu oldalán.  

Almaecet a hajápolásban

Fotó: depositphotos.com

Miért jó a hajnak az almaecet?

Az almaecet nyugtatja a fejbőrt, helyreállítja a hámréteg pH-ját. Mindemellett a túlzott faggyútermelést szintén képes szabályozni. Antibakteriális, fertőtlenítő hatásának köszönhetően leszámol a túlzott zsírosodással, sőt, a korpával is.

Nem csak a fejbőrre, a hajra is jó hatással van: alaposan megtisztítja a szálakat, kíméletesen távolítja el a letapadt szennyeződéseket, rugalmasabb és élettel telibb frizurát eredményez. Mivel fokozza a bőr alatti vérkeringést, a szálak szerkezetének javításában is részt vesz. Önmagában nem érdemes alkalmazni, csak és kizárólag hígított formában ajánlott bevetni!

Almaecet készítése

5 literes üveget tölts meg almával kb. 1/3-ad részéig. Tegyél bele kb. 20 dkg mézet, és öntsd fel az üveget vízzel. Le kell takarni olyan anyaggal, ami átereszti a levegőt és kb. 3 napig hagyd állni. Amikor ecetesedni kezd, tedd sötét helyre, majd 8 hétig hagyd érni az ecetet. A nyolc hét elteltével szedd le a tetejéről az ecetágyat, és kész is a házi almaecet.

Tipp: Az almaecetvizes fürdő feszessé varázsolja a bőrt, hámlasztó hatású, valamint tisztítja és illatosítja a bőrt. Egy kád vízhez 200 milliliter ecetet adj, valamint egy pohár tejszínt is, hogy a bőröd bársonyos legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top