nlc.hu
Életmód

Saját utazási irodájuk menekített ki 26 magyart

Saját költségén, kerülő úton hozta haza Izraelből magyar csoportját egy utazási iroda

A jegyek többszörösébe kerültek az átlagosnak, de az iroda magára vállalta.
izraeli háború

Isztambulon keresztül, saját költségén hozta haza 26 utasát Izraelből a Proko Travel – írja a turizmus.com. A turistacsoport eredetileg a Wizz Air szombat esti, törölt járatán érkezett volna Budapestre az izraeli körutazásról. A járattörlés miatt a szombatot és a vasárnapot is a szállodában töltötték, étkezésükről és szállásukról az utazási irodájuk gondoskodott.

A Proko Travel már a járattörléseket követően elkezdte előkészíteni az alternatív hazahozatali lehetőségeket. Felmerült a Jordánián keresztüli kimentés gondolata is, a szárazföldi határok lezárása miatt azonban ezt a lehetőséget el kellett vetniük. Végül a Turkish Airlines Isztambulon keresztül hazaérkező járatára sikerült jegyet vásárolniuk 24 utas számára.

„Az árak a csillagos egekig szöktek, a repülőjegyek ára 5-8-szorosára emelkedett” – nyilatkozta a portálnak Prónay Bence ügyvezető. Az újabb repülőjegyek ára és a plusz szállásköltség egyaránt az irodát terhelte. „Nem számított, hogy mennyibe kerül, csak hogy épségben hazahozzuk az utasainkat” – hangsúlyozta Prónay.

A kormány mentőakciója keretében amúgy a magyar légierő vasárnap éjszaka 3 repülőgéppel összesen 325 embert, köztük 46 gyereket menekített ki Izraelből. Többek között a kint ragadt magyarországi roma turistacsoport is szerencsésen hazaérkezett hétfő hajnalban.

Kiemelt fotó: Sameh Rahmi/NurPhoto via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top