nlc.hu
Életmód

Egy diákműsor miatt kapott százezer forintos büntetést a Kossuth Rádió

A menstruációról szóló diákműsor miatt büntették meg a Kossuth Rádiót

Fiatal lányok meséltek a tapasztalataikról, utána állampolgári bejelentés érkezett a médiahatósághoz.

Nem megfelelő korhatár-besorolás miatt százezer forintos bírságot szabott ki a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Kossuth Rádióra, miután úgy ítélték meg, hogy a Vendég a háznál című délelőtti magazinműsorban elhangzottak káros hatással lehetnek a hat éven aluli hallgatókra.

A közlemény szerint a műsor június 23-án sugárzott Válasz-utak című szegmensét állampolgári bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács. Mint az RTL.hu írja, arról, hogy pontosan mi hangzott el az állampolgár által kifogásolt műsorban, nem tesz említést a közlemény és az NMHH honlapján sem található róla információ.

Egészségügyi betét ad egy nő egy másiknak

Fotó: Getty Images

A Válasz-utak egyébként olyan rovat, amelyben tizenéves fiatalok beszélgetnek őket érintő kérdésekről, dilemmákról. A mediaklikk.hu archívuma szerint június 23-án „Menstruáció – mi bennünk a nőies?” címmel került adásba a diákrovat.

A 21 perces műsorszámról az archívumban következő leírás található: „Egy kellemes délutáni felvétel egy olyan témáról, amiről keveset és félve beszél ez a korosztály. Hogy élik meg a menstruáció napjait? Vannak-e bevált praktikák a nyaralásra? És mit jelent mindez a nőiességükben? A Válasz-utas lányok egy jó hangulatú, oldott beszélgetésben osztották meg egymással női titkaikat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top